Slik lager du tapasfest på en time i ovnen

Tapas
En festmiddag med syv lekre tapasretter ble resultatet av én time i ovnen på 180 grader. Nammis!

Madammen og jeg skulle ha et vennepar på middagsbesøk og vi hadde lyst til å lage noe spesielt. Vi bestemte oss for tapas. Men ikke hvilke som helst tapas. Vi ville se hvor mye ovnsbakt tapas vi kunne lage på én time med 180 grader. Det hele ble en kjempefest med grillspyd med indrefilet av svin, kryddermarinerte kyllingvinger, bacondadler, bakt blomkål, pizzasopp med kjøttfyll, bakte småpoteter og hvitløksbrokkoli.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE TAPASRETTER

 

Du trenger:

Til fire personer – ingrediensene til:

 

Samlet handleliste:

  • 450 gram indrefilet av svin
  • 450 gram kyllingvinger
  • 150 gram skinke, bacon eller pepperoni i terninger
  • 8 striper bacon
  • 12 – 20 småpoteter (så små som mulig)
  • 1 blomkål
  • 8 ferske dadler
  • 8 store sjampinjonger
  • ½ brokkoli
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss sitronjuice
  • 2 store vårløk
  • 2 ½ ss paprikapulver
  • 1 ½ ts spisskummen
  • 1 ½ ts kajennepepper
  • ¼ ts hvitløkspulver
  • 3 ts salt
  • 1 ½ ts malt sort pepper
  • ½ ss timian

 

  • 2 ½ dl pizzasaus
  • 200 gram revet mozarella
  • 1 ss tomatpure
  • cirka 2 dl olivenolje (bruk så høy kvalitet som du vil og kan)
  • 4 ss vann
  • Focaccia og salat
  • Noe godt å drikke til
  • Dessert

 Serveres med: Focaccia (som du enten kjøper ferdig eller lager tidligere på dagen) og en lett salat.

 

SLIK GJØR DU:

PS: Denne fremgangsmåten krever at du jobber 20 minutter med marinering på kvelden før kvelden og at du begynner å jobbe cirka 30 minutter før du putter det første i ovnen. Du må ha tid til å konsentrere deg om matlagingen, hvis ikke må du beregne mer tid på forberedelsene. Dette er et måltid som er hyggelig å lage sammen med noen, men tidsbruken er beregnet slik at du kan gjøre det alene.

1. Kvelden eller på dagen i god tid før du skal begynner på resten:

  • Mariner kyllingvinger og svinekjøttet. Dette tar cirka 20 minutter.
  • Lag eventuelt pizzasausen til pizzasoppen.
  • Finn frem ovnsformene dine og planlegg hvordan du skal sette dem sammen som et puslespill for å utnytte plassen best mulig. Tegn gjerne opp et lite kart.
  • Les igjennom alle oppskriftene, slik at du ser om det er noe du blir usikker på, slik at du bør beregne mer tid på forberedelsene.

2. Siste 90 minutter før middag:

a. Begynn gjerne halvannen time før maten, altså 30 minutter før det første skal i ovnen. (Når det er én time igjen til maten setter du den første retten inn i ovnen og setter en klokken på nedtelling. Følg tidsplanen (nederst) nøye for å se når du skal sette ting inn og ut av ovnen – og da blir alt ferdig på en time).

b. Sett ovnen på 180 grader.

c. Gjør klar potene (Vurdere om du må koke potene litt før de går inn i ovnen).

d. Gjør klar bacondadlene.

e. Ta ut kyllingen fra kjøleskapet og legg dem over på ildfast form.

f. Vask blomkålen og la den tørke.

g. Ta svinekjøttet ut fra kjøleskapet og legg grillspydene til svinespydene i vann.

h. Gjør klar brokkolien.

i. Gjør klar blomkålen.

j. Gjør klar pizzasoppen.

k. Tre svinekjøttet på spydene og legg dem på stekebrettet.

l. Lag salaten.

m. Skjær opp foccacciaen.

n. Dekk på.

o. Spis.

 

TIDSPLAN FOR 1 TIME I OVNEN

Sett klokken på nedtelling 1 time og følg denne tidsplanen, så vil det gå deg godt.

1 time igjen        Sett inn potetene

45 min igjen       Sett inn bacondadlene

40 min igjen       Sett inn kyllingvingene

35 minutter        Snu litt på potetene

35 minutter        Sett inn blomkålen

30 minutter igjen Sett inn brokkolien

20 minutter igjen Sett inn Soppen

20 min vend om på blomkålen

15 min igjen       Ta ut bacondadlene

15 minutter igjen Sett inn svinekjøttet

15 minutter igjen Snu brokkolien og potetene

10 min                  Ta av folien på kyllingvingene

10 min                   Vend om på blomkålen

7,5 minutter        Igjen snu svinet

0 minutter igjen Nå kan dere spise og kose dere!

En kommentar om “Slik lager du tapasfest på en time i ovnen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.