Laks på grillen

Ferdiggrillet laks på en tallerken med salat
Deilig og sunn krydderblanding som gjør laksen enda bedre på grillen! Nammis!

Laks på grillen er så utrolig godt. Fettet i fisken gjør at stekeskorpen bare blir helt supersnadder i seg selv, og med litt hjelp fra en god marinade eller en krydderblanding som denne så er grillhimmelen innen rekkevidde. Denne krydderblandingen er ikke bare frisk og god, den er også temmelig sunn, så dette er digg grillings med digg samvittighet!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER

Du trenger

Til fire laksestykker

  • 4 fedd hvitløk, most eller finhakket
  • Skallet fra en sitron (kun det gule)
  • 2 ts tørket persille
  • 1 ts tørket basilikum
  • ½ ts salt
  • ½ ts tørket timian
  • ½ ts pepper

TIPS! Skjær opp resten av sitronen i båter og server sammen med laksen.

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene i en bolle

2. Gni den ferdige krydderblandingen forsiktig inn på begge sider av laksen

3. Grill laksen på medium varme i cirka 10 minutter til den er gjennomstekt (eller så stekt du vil ha den). Fisk kan være litt krøkkete å håndtere, så jeg snur den bare en gang: Forsiktig og bestemt.

 

Oppskriften baserer seg på en urteblanding jeg først fant i boken Weber Grilling av Matthew Drenan.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.