Her i huset går det mye i laks. Vi har en fast laksedag (torsdag), og da gjelder det å variere litt. Denne retten er ikke den magreste lakseretten i reportoaret, men til gjengjeld er den veldig god!
Du trenger:
- 500 gram laksefileter
- 4 medium poteter
- 3 medium gulrøtter
- 1 håndfull sukkererter
- 5 ss mais
- 1 boks matfløte
- Krydre med salt og pepper
Slik gjør du:
1. Bruk kniven eller foodprosessoren til å kutte potetene og gulrøttene og sukkerertene i små, små flak.
2. Ha blandingen oppi en ildfast form og tilsett mais og matfløte. Krydre litt med salt og pepper og rør godt rundt
3. Stek blandingen i ca. 15 minutter på 210 grader. Legg til litt steketid dersom du ikke gidder å kutte grønnsakene smått nok.
4. Ta ut formen og rør godt. Krydre laksen med salt og pepper, og legg på toppen av gratengen.
5. Sett formen inn igjen i ovnen, og la stå til laksen er helt gjennomstekt, cirka 20-25 minutter. Nå er nok jeg over gjennomsnittet opptatt av at laksen skal være helt gjennomstekt. Dersom du vil steke laksen kortere, er det bare til å gjøre det, men la grønnsakene da steke lenger før du legger laksen på toppen.