Laksegrateng

Laksegrateng
– Åh, denne her var veldig god, sa Madammen da maten kom på bordet. En kremet saus med deilige grønnsaker og et fristende stykke laks på toppen. Nammis!

Her i huset går det mye i laks. Vi har en fast laksedag (torsdag), og da gjelder det å variere litt. Denne retten er ikke den magreste lakseretten i reportoaret, men til gjengjeld er den veldig god!

Du trenger:

  • 500 gram laksefileter
  • 4 medium poteter
  • 3 medium gulrøtter
  • 1 håndfull sukkererter
  • 5 ss mais
  • 1 boks matfløte
  • Krydre med salt og pepper

Slik gjør du:

1. Bruk kniven eller foodprosessoren til å kutte potetene og gulrøttene og sukkerertene i små, små flak.

2. Ha blandingen oppi en ildfast form og tilsett mais og matfløte. Krydre litt med salt og pepper og rør godt rundt

3. Stek blandingen i ca. 15 minutter på 210 grader. Legg til litt steketid dersom du ikke gidder å kutte grønnsakene smått nok.

4. Ta ut formen og rør godt. Krydre laksen med salt og pepper, og legg på toppen av gratengen.

5. Sett formen inn igjen i ovnen, og la stå til laksen er helt gjennomstekt, cirka 20-25 minutter. Nå er nok jeg over gjennomsnittet opptatt av at laksen skal være helt gjennomstekt. Dersom du vil steke laksen kortere, er det bare til å gjøre det, men la grønnsakene da steke lenger før du legger laksen på toppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.