![Oppskriften holder til fire personer](http://www.nammis.no/wp-content/uploads/2015/03/Laksekaker-019a-1024x664.jpg)
Etter mange år på laksekjøret har laksen gått fra fiskefest til hverdagsmelankoli når de ovnsbakte filetene med creme-fraise-klatten settes på de norske middagsbord. Laks er fortsatt en genial fisk, men man må kunne variere en del for å ikke gå lei. Det er da disse laksekaken kommer godt med. Laksekakene er sprø og saftige mens de asiatiske smakene gir en helt ny lakseopplevelse. Rask, enkel og asiatisk laks på bordet! Nammis!
Prøv også våre andre asiatiske fiskeretter
Du trenger:
Til fire personer
- 4 laksefileter
- 4 medium poteter (ferdig kokte – restepoteter fra tidligere er supert)
- 4 vårløk
- Revet ingefær av cirka 40 gr ingefær (4 -5 cm)
- 2 egg
- ¼ potte fersk koriander
- Saft fra en halv lime
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- Smør eller olje til steking
SERVERINGSTIPS: Serveres med ris og sweet chili sauce.
Slik gjør du:
1. Kok potetene uten skall til de er møre. Det er fint hvis de får tid til å kjøle seg litt ned.
2. Skjær laksen opp i terninger på cirka 1 * 1 cm. (Obs – Ikke hakk laksen i for små terninger – da kan konsistensen på dem bli litt rar)
3. Finhakk, koriander og vårløk.
4. Riv ingefæren på jernet
5. Mos poteten sammen med en gaffel eller noe slikt
6. Bland alt sammen med lime, salt, pepper og egg
7. La hvile kaldt en stund hvis du har tid.
8. Nå skal kakene stekes. Hver kake er litt ømfintlig, så du må være litt forsiktig.
- La stekepannen bli medium varm før du begynner å steke
- Ikke stek mer enn 5-6 av gangen.
- Bruk en god toppet spiseskje med røre til hver kake, og pakk røren litt sammen når du legger røren på stekepannen.
- Etter 3-4 minutter begynner kakene å få fin stekefarge på undersiden, og da kan du snu dem. Forsiktig.
- Og så kan de steke på andre siden i 3 minutter til de får fin stekeskorpe der også.
TIPS! Dersom kakene knekker litt når du snur dem, kan du bruke litt eggeveske fra bollen i sprekkene, for å «lime kakene sammen igjen».