Laksemarinade med persille, sennep og hvitløk

Laksemarinade med persille, sennep og hvitløk
Laksespyd med en utrolig digg marinade med sennep, persille og hvitløk! Nammis!

Laks på grillen er så vanvittig fantastisk sommermat, det! Særlig med en digg marinade som dette! Tennene mine løper i vann når jeg tenker på det! Smaksmessig på høyde med det beste fra utlandet! Denne gangen festet vi laksen på grillspyd, men det var nå mest for show. Du kan helt fint tilberede laksen som vanlig (se tilberedningstips nede i saken) for å gjøre det litt lettere Men det så nå litt kult ut med grillspyd-versjonen: Viktig å variere litt visuelt også!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE LAKSEOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

til fire personer

  • Cirka 800 gram laksefilet (200 gram laks per pers)
  • Grillspyd

Til marinaden:

  • Cirka 2 ss med fersk persille, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, most eller finhakket
  • ½ ss sennep
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 ss olje
  • 2 ss sitronjuice (juicen fra 1 liten sitron)

               

Slik gjør du

1. Bland alle marinadeingrediensene i en bolle.

2. Skjær opp laksen i tykke strimler, og tre på grillspydene (Tre dem på i en bue, slik at grillspydene går gjennom hvert fiskestykke minst to ganger, så er de lettere å håndtere på grillen)

3. Pensle godt med marinaden på alle sider av fisken

4. skvett litt marinade på grillristen, og legg grillspydene på grillen. La grille i 3-4 minutter på hver side. Mitt tips når du snur fisken: Vær forsiktig, men rask og bestemt!

 

TIPS! Som sagt: Grillspydene er mest for show. Du kan helt fint bare marinere pensle laksefileter og tilberede dem som vanlig:

  • I ovnen: Tint Stekes i ovnen på 180 grader i 15 – 20 minutter til den er gjennomstekt. Fryst laks tilberedes i cirka 25 minutter på 200 grader.
  • I stekepannen: Stekes i smør på stekepannen i fire minutter på hver side
  • På grillen: Grilles på medium varm grill i fire minutter på hver side (vær forsiktig når du snur den)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.