Fisk på grillen er en super avveksling fra alt det ferdigmarierte kjøttet og pølsene fra billigbutikkene. Slå til med en hjemmelaget laksemariande og risikèr heltestatus neste gang det skal grilles. Denne marinaden kombinerer søtt, surt og chili på delikat måte som hever smaksopplevelsen. Marinaden er tydelig i hver bit, uten at den blir for dominerende. Et supert sommermåltid!
Se våre andre grilloppskrifter her
Du trenger
til fire laksefileter
- 1 ss sweet chili sauce
- 1 lime (juice og raspet skall)
- 1 ss honning
- 1/4 ts svart malt pepper
- 1 ss hakket fersk koriander
TIPS! Bruk gjerne en gjennomsiktig brødpose eller sånn som kan forsegles til selve marineringen (Zipperbag). Da er det lettere å sikre at hele laksen får marinade på seg over tid.
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene oppi en bolle og bland godt.
2. Ha marinaden over fisken. Sørg for at alle sidene av fisken er dekket.
3. La fisken hvile litt i marinaden. 5-10 minutter er minimum. Jeg lot den stå i 2,5 timer. Da hadde limesaften rukket å «koke» litt av fisken allerede, så det ble en kjempefin effekt. Jo mer sitrusen har fått jobbe med fisken, jo kortere tid trenger den på grillen.
4. så steker du fisken. Jeg hadde medium varme på grillen, og lot den steke 7 minutter med skinnsiden ned, og 2-3 minutter på den andre siden. Da ble den perfekt.
5. Når du har lagt alle fiskestykkene på grillen, kan du helle eller pensle den marinaden som ligger igjen i posen på fisken.
Én kommentar til “Laksemarinade”