Denne burgeren er en skikkelig laginnsats der alle deltar for å skape en skikkelig suksessburger: De salte burgerbrødene med valmuesmak, den stekte løken, den smeltede cheddarost og ikke minst den distinkte lammekarbonaden med smak av lammekjøtt, hvitløk, løk ogbarbeque-saus gir en killer smaksopplevelse. En av burgerfestivalens definitive høydepunkt så langt! Må prøves!
SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER
Du trenger:
Hamburgerbrød (Mine oppskrifter her).
- Til denne burgeren bruker jeg salte
hamburgerbrød med valmuefrø
- Hamburgertopping (Mine oppskrifter her)
- Her har jeg brukt «Stekt løk«
- En skive burgerost per burger
Kjøttet:
Nok til fire hamburgere
- 2 ts extra virgin olivenolje
- ½ gulløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk
- 450 gram lammekjøttdeig
- 0,8 dl barbequesaus
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
Slik gjør du
1. Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken og hvitløken til den er gylden og myk, circa 5-10 minutter. Ha løkblandingen over i en bolle (la oljen renne av først) og bland i bbq-sausen, salt og pepper.
2. Ha så i lammekjøttet og bland GODT (gjerne med hendene)
3. Del deigen inn i fire deler. Form hver del til en burger som passer til hamburgerbrødene dine. La gjerne hvile i kjøleskapet noen timer før du steker dem.
4. Stek burgerne i olje i en varm stekepanne. De kan gjerne være litt rosa i midten. Ca. 4-5 minutter på hver side bør være bra.
5. La kjøttet hvile i cirka fem minutter under sølvfolie før det serveres med brød, topping og ost.