Lammeburger

Burgerkjøttet består blant annet av hvitløk og lammekjøttdeig
Stekt løk og smeltet cheddarorst står godt som tilbehør til lammekjøttet. Nammis.

Denne burgeren er en skikkelig laginnsats der alle deltar for å skape en skikkelig suksessburger: De salte burgerbrødene med valmuesmak, den stekte løken, den smeltede cheddarost og ikke minst den distinkte lammekarbonaden med smak av lammekjøtt, hvitløk, løk ogbarbeque-saus gir en killer smaksopplevelse. En av burgerfestivalens definitive høydepunkt så langt! Må prøves!

SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER

Du trenger:

Hamburgerbrød (Mine oppskrifter her).

Kjøttet:
Nok til fire hamburgere

  • 2 ts extra virgin olivenolje
  • ½ gulløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 450 gram lammekjøttdeig
  • 0,8 dl barbequesaus
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

 

Slik gjør du

1. Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken og hvitløken til den er gylden og myk, circa 5-10 minutter. Ha løkblandingen over i en bolle (la oljen renne av først) og bland i bbq-sausen, salt og pepper.

2. Ha så i lammekjøttet og bland GODT (gjerne med hendene)

3. Del deigen inn i fire deler. Form hver del til en burger som passer til hamburgerbrødene dine. La gjerne hvile i kjøleskapet noen timer før du steker dem.

4. Stek burgerne i olje i en varm stekepanne. De kan gjerne være litt rosa i midten.  Ca. 4-5 minutter på hver side bør være bra.

5. La kjøttet hvile i cirka fem minutter under sølvfolie før det serveres med brød, topping og ost.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.