Lapskaus

Lapskaus
Finnes det noe mer norsk enn en skål med lapskaus? Det gjør det sikkert, men det er i alle fall utrolig godt!!

Jeg er så fan av lapskaus! Det kan spises overalt, alltid! Enkel hverdagsmiddag? Lapskaus! Søndagsmiddag hos mormor? Lapskaus! Nattmat når man ikke har lett tilgang på kebab? Lapskaus! Det er ett eller annet med smaken og konsistensen som blir helt magisk altså. Lapskaus er genialt å ha i frysen, så vi lager alltid dobbel eller tredobbelporsjon, så har vi enkel, rask og utrolig digg middag på 1-2-3.

Har du heller lyst på noe annet til middag?

Du trenger (sånn cirka):

Til cirka 4 personer

  • 1 kg kjøtt som tåler å koke en stund (Jeg velger oksekjøtt av typen høyrygg, grytekjøtt eller lignende)
  • 3 kjøttpølser
  • 10 mandelpoteter
  • ½ kålrot
  • 3 gulrøtter
  • 1 persillerot
  • ¼ sellerirot
  • 1 ½ gulløk, grovhakket
  • 1 purre, kuttet i tynne skiver
  • 1 liter vann + kjøttbuljong
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Pynt: persille eller nykvernet pepper
  • Serveres med flatbrød

TIPS! Det som er nydelig med lapskaus er at du i bunn og grunn kan tilsette akkurat hva du vil og akkurat så mye som du vil. Så om du kutter ut eller legger til en ingrediens eller to eller har i mer eller mindre av noe gjør absolutt ingenting (Men poteter må du ha).

Slik gjør du:

1. Skyll kjøttet raskt under kaldt vann, og tørk av med et kjøkkenpapir som ikke loer.

2. Skjær kjøttet i terninger (kjøttet holder stort sett størrelsen under kokingen, så tenk på hvor store kjøttbiter du ønsker å ha på gaffelen).

3. Dekk til kjøttet med vann og buljong og kok opp.

4. La kjøttet småkoke i cirka 45 minutter. Under kokingen vil det skumme opp en del urenheter fra kjøttet til overflaten. Dette kan du skumme bort med en spiseskje et par ganger i løpet av koketiden.

5. Mens kjøttet koker kutter du opp grønnsakene og pølsene i passende biter, skiver og terninger (igjen – tenk på hvor store biter du vil ha på gaffelen)

6. Etter 45 minutters koking tilsetter du alle grønnsakene (bortsett fra purren).

7. Kok i nye 40 minutter til potetene er helt oppløst i lapskausen.

8. Mot slutten av koketiden tilsetter du pølsen og purren

9. Helt til sist smaker du til med salt og pepper

10. Pynt med finhakket persille om du vil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.