Verdens beste lasagne

Man må ha litt tålmodighet med denne lasagnen
– Håper den er god, sa jeg. – Det bør den være, sa Madammen. Det tar sin tid å lage denne lasagnen, nemlig. Men det er verdt det. Middagen ble en skikkelig fest!

Denne lasagne-oppskriften har en artig forhistorie. Det er nemlig en av internetts mest populære oppskrifter noensinne. En amerikaner lå den ut på et matnettsted med tittelen «worlds best lasagna», og mer skulle det ikke til. Folk kastet seg over oppskriften, og den dag i dag er dette en av de mest populære og kjente oppskriftene på nettet. Smaksmessig er den litt annerledes enn den klassiske norske lasagnen. Med to ulike kjøtttyper og tre oster (der ingen er revet norvegia) får den mer smak og et mer amerikansk preg – og det preget er skikkelig godt! Nammis!

 Du trenger

  • 250 gr italiensk kjøttblanding (bland sammen følgende ingredienser og la stå i kjøleskapet en stund):

o  250 gram svinekjøttdeig

o   1 ss salt

o   1 ss fennikelfrø (knuste)

o   1 ½ ss paprikapulver

o   1 ss finhakket hvitløk

o   1 ss sukker

o   1 ts svart malt pepper

o   3 ss rødvinseddik

  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 gulløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, gjennom hvitløkspressen
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 250 gram tomatpure
  • 350 gram tomatsaus på boks
  • 6 dl vann
  • 10 gram sukker
  • 1 ½ ts tørket basilikum (evt 2-3 ts finhakket fersk)
  • ½ ts fennikelfrø, knuste
  • 1 ½ ts italiensk krydder
  • ½ ts pepper
  • 4 ss finhakket persille (fersk)
  • Ca 20 lagagneplater
  • 350 gr riccotta ost
  • 1 egg
  • 500 gr mozzarella ost, revet
  • 30 gr malt Parmesan ost
  • sølvfolie

 

Slik gjør du:

1. Gjør klar den italienske kjøttblandingen ved å blande alle ingrediensene godt. Den kan gjerne stå en stund i kjøleskapet før du bruker den.

2. Stek den italienske kjøttblandingen, karbonadedeigen, løk og hvitløk på medium varme til det er brunet.

3. Rør inn hermetiske tomater, tomatpuréen, tomatsausen og vann.

4. Krydre med sukker, basilikum, fennikelfrø (husk å knuse/male dem først), italiensk krydder, pepper og halvparten av persillen.

5. La småputre i halvannen time – rør innimellom. Det skal koke så lite at det knapt er synlig.

6. Bland riccotta-osten, egget og resten av persillen i en bolle.

7. Sett ovnen på 190 grader.

8. Kok opp pastaplatene i 8-10 minutter. Ha olje og salt i vannet. Oljen er viktig for at du skal få dem fra hverandre igjen. Rør godt, men forsiktig, underveis i kokingen. Skyll platene i kaldt vann. Gjør dette så tett opptil monteringen som mulig. Jo lenger du venter, jo vanskeligere er det å platene fra hverandre.

9. Så setter du sammen lasagnen i en ildfast, firkantet form. Begynn med et tynt lag med kjøttsaus, og så legger du tre lag med følgende rekkefølge:

    • Pastaplater
    • Et tynt lag med riccotta-blanding (Det er litt kronglete å få ut over hele lasagnaen   når ostelaget skal være såpass tynt, men det er det verdt. Hvis ostelaget blir for   tykt   blir smaken for dominerende)
    • Et tynt lag med mozarella
    • 1/3 av den gjenstående sausen
    • Et tynt lag med parmesan

10. På toppen av lasagnen legger du et raust lag med mozarella-ost

11. Dekk dekk den ildfaste formen med sølvpapir (Spray gjerne folien med bakefett, for å sikre at den ikke fester seg i osten)

12. Stek i 25 minutter og ta bort folien. Stek så i 25 minutter til.

13. La avkjøle i 15 minutter før servering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.