Lasagnegryte

Oppskriften gir 614 kcal per porsjon
Dette er en sånn gryte som er tusen ganger bedre på smak enn på bilde. Deilig smak av lagsagne uten for mange kalorier. Nammis!

Det var januar og jeg var bekymret for vekten. Men magen var klar: GI MEG LASAGNE, skrek den! Magen hadde fått det som den ville i hele desember, og var blitt vant til å få viljen sin. Men denne gangen bestemte jeg meg for at vi måtte møtes på halvveien, magen og jeg. Denne lasagnegryten gir deilig smak og følelse av lasagne, men med mindre ost, mindre saus, mindre pasta og mindre kalorier. Super-mager-streng-slankekur-mat er det nok ikke, men med denne på bordet ble både magen og vekten fornøyd.

Har du heller lyst på «ekte» lasagne? Prøv disse oppskriftene i steden

Du trenger

(til tre pers – 614 kcal per porsjon)

  • 400 gr karbonadedeig
  • 150 gr småpasta (fullkorn – juster ned til 100 hvis du er på slanker’n)
  • 3 dl melk
  • 80 gr revet mozarella (eller en annen ost du liker)
  • 1 boks hermetiske tomater (grovhakket)
  • 15 gr smør
  • 1 ss hvetemel
  • Krydder: 1 ts basilikum (2 ss dersom du bruker fersk) ½ ts salt og ½ ts sort finmalt pepper
  • 1 gulrot
  • 1 løk
  • ¼ ts malt muskatnøtt
  • 1 ss olivenolje
  • Severes med: salat

 

Slik gjør du:

1. Hakk opp løk og gulrot i terninger.

2. Sett ovnen på 200 grader.

3. Stek løken og gulroten med litt olje på medium varme i cirka ti minutter til den er gyllen og myk.

4. Tilsett kjøttdeigen og brun denne lett.

5. Hell over tomatene, og krydre med basilikum, salt og pepper. Du kan gjerne legge til annet krydder hvis du vil (f.eks hvitløk, chili, oregano eller noe slikt). La koke 15 min.

6. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, men trekk gjerne frå 2 minutter fra koketiden – dette skal jo inn i ovnen.

7. Ta vare på 1 dl av kokevannet fra pastaen.

8. Ha så pastaen over i et dørslag, skyll lett med kaldt vann og la renne av seg.

9. Så skal vi lage hvit saus. Vi bruker lite smør, så det blir en ganske light saus. Smelte smøret på medium varme og bland i melet. La steke på lav varme (dette skal ikke få farge) mens du rører i 2 minutters tid.

10. Tilsett så melken og muskatnøtten og la småkoke i fem minutter. Bruk medium varme og rør innimellom.

11. Bland pastaen og èn dl av pastavannet i tomatsausen.

12. Hell blandingen oppi en ildfast form.

13. Hell den hvite sausen på toppen.

14. Strø et tynt lag ost på toppen.

15. La stå i ovnen i 15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.