Linsegryte med blomkål og kikerter

 

Suppeskål med Linsegryte med blomkål og kikerter og en klatt yoghurt på toppen. Ser veldig godt ut.
Fargerik, smaksrik og sunn. Godt til middag og super lunsj! Nammis!

Denne synes jeg er snadder når jeg skal ha en vegetarisk middag eller noe godt til lunsjen. Den metter godt, er enkel å lage og smaker godt. Den er veldig fin å fryse, så jeg lager ofte en stor porsjon, så har jeg lunsj til flere anledninger.

PRØV OGSÅ ANDRE VEGETARRETTER

 

Du trenger

Til fire personer

  • En boks med røde, hermetiske linser (cirka 3 dl/400 gram)
  • 2 gulløk
  • 1 blomkål
  • 1 ss olje
  • 1 ss sennepsfrø
  • 1 ts koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • ½ ts chilipulver
  • 6 dl grønnsakskraft
  • 1 boks hermetiske kikerter (cirka 400 gram)
  • 2 dl fryste grønne erter

Kan serveres med: Knekkebrød, flatbrød, grovt brød eller rundstykker, hakkede urter, nan-brød eller papadums, brun ris, fullkornspasta, eller en klatt med rømme/naturellyoghurt eller creme fraishe.

Slik gjør du:

1. Begynn med å gjøre klar ingrediensene først.

  • Skyll linser og kikerter (hver for seg) godt i kaldt vann
  • Grovhakk løken
  • Kutt blomkålen opp i små buketter som passer til en gaffel eller skje. Bruk så mye du kan av stilken, den er god!
  • Gjør klar grønnsakskraften

2. Varm oljen opp i en kjele på medium varme. Ha sennepsfrøene oppi og la dem varme seg opp noen minutter til de begynner å lukte. Rør ofte, og ikke la dem svi seg.

3. Ha oppi løk, blomkål og linser i gryten

4. Rør inn krydderne

5. Tilsett grønnsakskraften, kok opp, og la småkoke i ti minutter, gjerne under lokk.

6. Tilsett kikerter og grønne erter og la varme seg i noen minutter.

 

Oppskriften fant jeg i boken «Godt for diabetikere» som jeg lånte på biblioteket

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.