Denne synes jeg er snadder når jeg skal ha en vegetarisk middag eller noe godt til lunsjen. Den metter godt, er enkel å lage og smaker godt. Den er veldig fin å fryse, så jeg lager ofte en stor porsjon, så har jeg lunsj til flere anledninger.
PRØV OGSÅ ANDRE VEGETARRETTER
Du trenger
Til fire personer
- En boks med røde, hermetiske linser (cirka 3 dl/400 gram)
- 2 gulløk
- 1 blomkål
- 1 ss olje
- 1 ss sennepsfrø
- 1 ts koriander
- 1 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts salt
- ½ ts chilipulver
- 6 dl grønnsakskraft
- 1 boks hermetiske kikerter (cirka 400 gram)
- 2 dl fryste grønne erter
Kan serveres med: Knekkebrød, flatbrød, grovt brød eller rundstykker, hakkede urter, nan-brød eller papadums, brun ris, fullkornspasta, eller en klatt med rømme/naturellyoghurt eller creme fraishe.
Slik gjør du:
1. Begynn med å gjøre klar ingrediensene først.
- Skyll linser og kikerter (hver for seg) godt i kaldt vann
- Grovhakk løken
- Kutt blomkålen opp i små buketter som passer til en gaffel eller skje. Bruk så mye du kan av stilken, den er god!
- Gjør klar grønnsakskraften
2. Varm oljen opp i en kjele på medium varme. Ha sennepsfrøene oppi og la dem varme seg opp noen minutter til de begynner å lukte. Rør ofte, og ikke la dem svi seg.
3. Ha oppi løk, blomkål og linser i gryten
4. Rør inn krydderne
5. Tilsett grønnsakskraften, kok opp, og la småkoke i ti minutter, gjerne under lokk.
6. Tilsett kikerter og grønne erter og la varme seg i noen minutter.
Oppskriften fant jeg i boken «Godt for diabetikere» som jeg lånte på biblioteket