Linsegryte med kokosmelk

Linsegryte med kokosmelk.
Deilig mettende grønnsaksgryte med spennende smaker! Nammis!

Det som er fint med sånne gryter er at du kan gjøre det litt som du vil. Oppskriften er supergod om du følger den helt nøyaktig, men du kan også bytte og herje litt som du vil. Sånne gryter er en glitrende anledning til å få brukt opp det du har, så bruk gjerne selleristang istedenfor løk, kidenybønner i stedenfor sorte bønner eller hopp over ertene om du ikke liker erter. Eller du kan ha pasta og ris oppi! Du bestemmer selv hvordan dette blir til slutt.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE VEGETARRETTER

Du trenger

Til en stor gryte til fire personer

  • 2 ss olje
  • 4 gulløk (eller andre løktyper), finhakket
  • 4 fedd hvitløk (finhakket, eller presset gjennom hvitløkspressen) (kan erstattes av 4 ts med hvitløkspasta)
  • Fersk ingefær, cirka 4 cm, finhakket (kan erstattes av 4 ts med ingefærpasta)
  • 1 ts chilipulver (kan erstattes av en finhakket fersk chili (med eller uten frø))
  • 2 ts karripulver
  • 1 boks hermetiske tomater (a 400 ml)
  • 1 boks tomatpure (180 gram)
  • 2 bokser kokosmelk (cirka 400 ml)
  • 5 dl grønnsakkraft (kan erstattes med kylling, men da er det ikke 100% vegetar lenger, velg selv)
  • 3 dl tørre røde linser (eller 3 bokser hermetiske)
  • 1 bunt finhakkede friske urter (koriander eller persille eller det du liker best)
  • 1 liten boks mais, skylt
  • 1 boks hermetiske kikerter, skylt
  • 1 boks sorte bønner, skylt (eller andre bønner)
  • 3 dl fryste erter (eller andre grønne grønnsaker som for eksempel apargesbønner eller andre bønner)
  • ½ ts pepper og salt

Slik gjør du

1. Mitt tips er å begynne med å gjøre klar alt på forhånd. Hakk, snitt, åpne alt og varm opp vannet til kraften, så er du klar for action

2. Varm oljen opp til medium varme og ha i løk og hvitløk. La steke til løken er gyllen, cirka 10 min. Vær forsiktig med varmen, løken skal ikke få stekeskorpe.

3. Ha i ingefæren og stek videre i 2-3 minutter mens du rører

4. Så blander du inn karripulver og chilipulver

5. Tilsett så hermetiske tomater, tomatpure, kokosmelk og kraft.

6. Kok opp og rør inn linsene. La småkoke i 20 minutter, rør innimellom så linsene ikke setter seg fast i gryten. Sjekk om linsene er myke og ferdigkokte.

7. Så tilsetter du mais, fryste erter, finhakkede urter, kikerter og bønner. La varme seg i fem minutter, smak til med salt og pepper, og så er det klart for servering. Gjerne med pitabrød eller ferske rundstykker, en limebit og kanskje noe finhakkede urter på toppen?

 

Denne retten er inspirert fra en oppskrift fra https://greenbonanza.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.