Hver gang jeg prater om vegetarmat er det noen som trekker frem linsesuppen. Og min vegetariske linsesuppe (lenke) er fantastisk. Men det viser seg at linsesuppe slett ikke trenger å være vegetarisk. Og er dere klar for dette? DEN KAN FAKTISK INNEHOLDE BACON!!
PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE SUPPER
Du trenger:
Til fire personer
- 1 ss olje
- 150 gram baconskiver, kuttet i biter
- ½ gulløk, grovhakket
- 1 medium purreløk (kun det hvite på stilken), kuttet i skiver
- 1 selleristang, kuttet i skiver
- 1 gulrot, kuttet i skiver
- 5 medium kokefaste poteter i skiver
- 1 liter kyllingkraft
- 275 gram grønne linser (jeg valgte noen med 20 min koketid)
- 1 ts timian
- 2 laurbær
- ½ ts svart malt pepper
- ¼ ts muskatnøtt
- 2 ss eddik
- 1 ss sukker
- ½ ts salt
Serveringstips: Serveres med flatbrød (lenke) eller ferske rundstykker (lenke) med godt smør!
Slik gjør du
1. Varm litt olje i bunnen av suppekjelen og stek baconet på høy varme til det er gyllent og sprøtt
2. Tilsett løken, purren, selleristangen og gulrøttene. Stek på medium varme i 5-7 minutter til løken begynner å bli myk og gjennomsiktig.
3. Ha i kyllingkraften og rør godt ned i bunnen av suppegryten for å løsne alle de gode smakene som sitter fast i bunnen etter stekingen.
4. Ha i timian, laurbær, pepper og muskatnøtt og småkok under lokk i 25 minutter. Rør innimellom
5. Tilsett poteter og linser og kok i 20 minutter til alle grønnsakene er gjennomkokte. (Tilpasse når du har linsene i suppen basert på hvor lenge de skal koke. Se på pakken)
6. Rør inn eddik, sukker og salt og smak om du trenger noe mer krydder oppi.