Linsesuppe med bacon

Linsesuppe med bacon
En perfekt middag: En dampende, herlig skål med deilig linsesuppe!

Hver gang jeg prater om vegetarmat er det noen som trekker frem linsesuppen. Og min vegetariske linsesuppe (lenke) er fantastisk. Men det viser seg at linsesuppe slett ikke trenger å være vegetarisk. Og er dere klar for dette? DEN KAN FAKTISK INNEHOLDE BACON!!

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE SUPPER

 

Du trenger:

Til fire personer

  • 1 ss olje
  • 150 gram baconskiver, kuttet i biter
  • ½ gulløk, grovhakket
  • 1 medium purreløk (kun det hvite på stilken), kuttet i skiver
  • 1 selleristang, kuttet i skiver
  • 1 gulrot, kuttet i skiver
  • 5 medium kokefaste poteter i skiver
  • 1 liter kyllingkraft
  • 275 gram grønne linser (jeg valgte noen med 20 min koketid)
  • 1 ts timian
  • 2 laurbær
  • ½ ts svart malt pepper
  • ¼ ts muskatnøtt
  • 2 ss eddik
  • 1 ss sukker
  • ½ ts salt

 

Serveringstips: Serveres med flatbrød (lenke) eller ferske rundstykker (lenke) med godt smør!

Slik gjør du

1. Varm litt olje i bunnen av suppekjelen og stek baconet på høy varme til det er gyllent og sprøtt

2. Tilsett løken, purren, selleristangen og gulrøttene. Stek på medium varme i 5-7 minutter til løken begynner å bli myk og gjennomsiktig.

3. Ha i kyllingkraften og rør godt ned i bunnen av suppegryten for å løsne alle de gode smakene som sitter fast i bunnen etter stekingen.

4. Ha i timian, laurbær, pepper og muskatnøtt og småkok under lokk i 25 minutter. Rør innimellom

5. Tilsett poteter og linser og kok i 20 minutter til alle grønnsakene er gjennomkokte. (Tilpasse når du har linsene i suppen basert på hvor lenge de skal koke. Se på pakken)

6. Rør inn eddik, sukker og salt og smak om du trenger noe mer krydder oppi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.