En flott hverdagssuppe som metter godt til lunsj eller middag. Den er rask å lage, deilig for ganen og sunn for kroppen – perfekt kombinasjon. Jeg liker den sammen med en brødskive, et ferskt rundstykke eller litt flatbrød.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPER
Du trenger:
- 2 gulløk, finhakket
- 2 gulrøtter, kuttet i små terninger
- 2 ss olje
- 2 ts timian
- 1,5 kyllingkraft (eller grønnsakskraft om kjører vegetar)
- 1 blomkål, kuttet i små terninger
- 1 stor boks hermetiske maiskorn, skylt
- 2 bokser hermetiske linser a cirka 400 gram, skylte. Jeg brukte en boks røde og en boks grønne.
Slik gjør du:
1. Hakk opp alt som skal hakkes opp
2. Varm olje i en suppekjele og ha oppi løk og gulrot. La steke på lav/medium varme i 10 minutter til løken har blitt myk. Ikke for høy varme, løken skal ikke ha stekeskorpe
3. Bland i timian og la steke 2 min til
4. Tilsett kyllingkraft og kok opp
5. Ha oppi blomkål, mais og linser og la småkoke i 5-10 minutter til blomkålen er så ferdig som du vil ha den.
6. Smak på suppen og vurdere om du vil til tilsette noe salt eller pepper.