Linsesuppe med blomkål

Linsesuppe med blomkål
En skål med deilig, dampende linsesuppe. Velsmakende, sunn og mettende. Nammis!

En flott hverdagssuppe som metter godt til lunsj eller middag. Den er rask å lage, deilig for ganen og sunn for kroppen – perfekt kombinasjon. Jeg liker den sammen med en brødskive, et ferskt rundstykke eller litt flatbrød.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPER

Du trenger:

  • 2 gulløk, finhakket
  • 2 gulrøtter, kuttet i små terninger
  • 2 ss olje
  • 2 ts timian
  • 1,5 kyllingkraft (eller grønnsakskraft om kjører vegetar)
  • 1 blomkål, kuttet i små terninger
  • 1 stor boks hermetiske maiskorn, skylt
  • 2 bokser hermetiske linser a cirka 400 gram, skylte. Jeg brukte en boks røde og en boks grønne.

Slik gjør du:

1. Hakk opp alt som skal hakkes opp

2. Varm olje i en suppekjele og ha oppi løk og gulrot. La steke på lav/medium varme i 10 minutter til løken har blitt myk. Ikke for høy varme, løken skal ikke ha stekeskorpe

3. Bland i timian og la steke 2 min til

4. Tilsett kyllingkraft og kok opp

5. Ha oppi blomkål, mais og linser og la småkoke i 5-10 minutter til blomkålen er så ferdig som du vil ha den.

6. Smak på suppen og vurdere om du vil til tilsette noe salt eller pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.