
Jeg hadde lyst på en frisk og sunn suppe som metter godt og lenge og som smaker ordentlig godt. Så jeg gikk løs på alt jeg kunne finne av suppevennlige grønnsaker i bedet, i kjøleskapet, i garasjen (!) og i frysen og fikk alt i samme gryte. Og den smakte helt vidunderlig. Her er det ikke så mye krydder, så her står grønnsakene i første rekke også for smaksopplevelsen. Veldig godt – og jeg ble ordentlig mett ordentlig lenge.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPER
Du trenger
- 2 ss olje
- 3 gulrøtter, kuttet i små terninger
- 3 løk (gule eller rød) grovhakket
- 2 purreløk (det hvite), kuttet i tynne skiver
- 4 selleristenger, kuttet i tynne skiver¨
- 4 hvitløksfedd, most
- 1 ½ paprika kuttet i terninger
- 150 gram hodekål, kuttet i tynne strimler
- 1 ½ liter kyllingkraft (eller grønnsakskraft om du vil ha den 100 % vegetar/vegansk)
- 3 dl grønne linser
- 1 laurbær
- 1 håndfull grønnkål, finkuttet
- 1 håndfull persille, finkuttet
- 3 dl fryste erter
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
PS! Tilpasse gjerne ingrediensene etter hva du liker eller har allerede. Ingen problem å bytte litt på, trekke litt fra eller legge til litt her!
Slik gjør du
1. Gjør klar alle grønnsakene.
2. Varme olje i en suppekjele.
3. Ha gulrot, løk, purre og selleristenger i gryten og stek på medium varme til de er myke. Cirka 10 min. Tilsett hvitløken etter cirka fem minutter. Pass på varmen, de skal mye myke og gylne, men ikke få stekeskorpe.
4. Tilsett kyllingkraft, paprika, kål, laurbær og linser og kok opp.
5. La småkoke i 25 minutter. Tilsett erter, persille, grønnkål, salt og pepper når det er 3 minutter igjen av koketiden
6. Smak og se om du trenger mer salt og pepper.