BURGERFESTIVAL PÅ NAMMIS.NO: Dette er en enkelt og grei hverdagsburger. Lunsjburger er ikke så fancy som en del av de andre burgerne her på burgerfestivalen, men den kan på kort tid skape liv og røre i lunsjen eller bli en supergod hverdagsmiddag. En skikkelig nammis hverdagshelt, som kan gå helt fint sammen med kjøpebrød
Se vår temaside for burgefestivalen her
Du trenger:
Til 4 burgere
- Hamburgerbrød (Mine oppskrifter her)
- 400 gram kjøttdeig
- ½ løk, finhakket
- 1 chili, frøløs og finhakket
- 1 hermetisk paprika (grillet/røkt), finhakket
- 1 egg
- 1 ts potetmel
- 1 ts salt
- Krydres med salt og pepper
- Olje til steking
TIPS! Oppskriften er basert på «man tager hva man haver»-prinsippet. Så haver du noe annet i skapet enn det som står i opppskriften, så må du gjerne tage det 🙂
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene godt til en jevn masse.
2. Dersom du har tid kan du gjerne la deigen stå i kjøleskapet og sette seg litt før du lager burgere av dem. Da får smakene tid til å blande seg litt mer.
3. Del deigen i fire og form hver klump til flate burgere.
4. Krydre dem med salt og pepper på hver side
5. Stekes i olje i varm stekepanne i 3-4 minutter på hver side.
6. La hvile minst fem minutter før du spiser.