Lys langpanne

Servers i små biter for den perfekte smaksopplevelsen
Lys og mektig gourmet-langpannekake med masse smak. Beklager det dårlige bildet!

Inspirasjon kommer ofte når man minst venter det. Denne oppskriften fant jeg i et gammelt Allers(!) som på lå på utedoen(!!) ved sommerhytten vi hadde leid. En spennende kombinasjon av Gourmet-stemning og langpannekake. En lys og mektig langpanne med masse deilig smak, som bør nytes i små biter for ikke å bli for overveldende. Et par-tre munnfuller per kakestykke er perfekt. Tenk deg en slags kanapé-kake. En skikkelig godbit som passer godt til en kopp sterk kaffe! Nammis!

 

Prøv våre andre langpannekaker her

Du trenger

  • 500 g ekte smør
  • 10 dl hvetemel
  • 4 dl sukker
  • 4 ss vaniljesukker
  • 1 ss bakepulver

 

Til fyllet:

  • 4 hele egg
  • 2 dl original kesam
  • 5 dl crème fraîche
  • 3 dl sukker
  • 1 ss vaniljesukker

 

Slik gjør du

  1. Ta ut alle ingrediensene fra kjøleskapet 30-60 minutter før du skal bruke dem, så er alle ingrediensene romtemperert. Dette er særlig viktig med smøret!
  2. Bland sammen smør, mel, vaniljesukker, bakepulver og sukker. Deigen blir da litt «smulete».
  3. Del deigen i to.
  4. Ha bakepapir i bunnen på en (gullende ren) langpanne.
  5. Ha den ene deigklumpen i langpannen, og fordele deigen jevnt utover hele langpannen. Deigen skal være omtrent like tykk over alt og det må være deig ut i alle hjørnene. Det er bare til å innrømme at denne delen av prosessen kan være litt knotete, så det gjelder å smøre seg med tålmodighet. Dersom du bruker håndbaken og fingertuppene og jobber systematisk, bør det likevel ikke ta mer enn cirka 5 minutter.
  6. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet (egg, kesam, crème fraîche, sukker og vaniljesukker).
  7. Hell fyllet over deigen i langpannen.
  8. Ta den siste halvdelen av deigen, og smuldre den over fyllet i klatter. Prøv å fordel det sånn nogenlunde jevnt utover hele kaken (Du trenger ikke å tenke på at du skal dekke alt fyllet med deig – det er ikke poenget – det skal være masse små gule fyll-flekker på hele kaken).
  9. Stek kaken på 200 grader midt i ovnen i cirka 30 minutter (jeg brukte 40 på min litt svake ovn).
  10. Avkjøl kaken, og del del opp i små ruter på cirka 2,5 * 2,5. Jeg brukte en liten rund kakeutstikker, og det ble ganske fint.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.