Madammens kyllingpizza

Perfekt for en lørdagskveld
Madammens kyllingpizza med kylling og løk. En herlig pizza som er testet og godkjent av hele familien. Ordentlig god!

Det stod pizza på menyen. Jeg satt rolig ved kjøkkenbordet og planla denne pizzaen – hva jeg skulle ha på og hvilke ingredienser jeg trengte – da Madammen plustelig sa: – Kan vi ikke lage kyllingpizzaen min, da? Så mye for mine planer… Men hun er jo ikke tapt bak en kjeks, denne Madammen. Pizzaen hennes er jo selvfølgelig kjempegod. En real kyllingpizza med fersk bunn, fyldig tomatsaus med smak av anis og en deilig kombinasjon av kylling, pepper, løk og ost. Skikkelig nammis!

SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

Du trenger

  • 1 pizzabunn (mine oppskrifter her)
  • pizzasaus med smak av anis (mine andre oppskrifter på pizzasaus her)
    • ½ ts fennikelfrø (malte eller knuste)
    • 1 ts anisfrø
    • 1 ½ ts løkpulver
    • 1 ss tørket oregano (eller 3 ss fersk, finhakket dersom du har det for hånden)
    • 1 ts sukker
    • 1 ts svart, malt pepper
    • 1 laurbærblad
  • 3 kyllingfileter eller 450 gram lårkjøtt eller kalkunkjøtt
  • pepper
  • 300 gram revet ost
  • 1 medium gulløk

 

TIPS! Gjør gjerne pizzaen mer fancy ved å erstatte den revne osten med to kuler fersk mozarella som er kuttet i skiver og fordelt utover pizzaen

Slik gjør du

1. Lag pizzadeigen etter oppskriften.

2. Mens deigen hever kan du lage pizzasausen.

a. Bland alle ingredisensene i en gryte

b. Kok opp

c. La småkoke i 30 minutter

d. Fjerne laurbærbladet

3. Kutt opp kyllingfiletene i strimler. Husk godt håndhygiene før, under og etter behandling av rå kylling. Krydre kyllingstrimlene med pepper

4. Stek kyllingen raskt i olje i en varm stekepanne. Dette skal gå raskt, slik at kyllingen får en rask stekeskorpe uten å miste saftigheten. Den skal stå i ovnen i 15 minutter senere, så den trenger ikke være helt gjennomstekt. Del opp kyllingen i to stekeomganger, slik at stekepannen holder seg varm gjemmom hele stekeprosessen.

3. Kjevle ut pizzadeigen

4. Fordele pizzasausen utover deigen og strø osten utover.

5. Fordele kyllingen og løken på toppen.

6. Stek midt i ovnen på 225 grader til osten er smeltet og gylden.

2 kommentarer til “Madammens kyllingpizza

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.