Madammens rabarbrapai

Rabarbra er smaken av sommer for mange.
En deilig og fruktig pai som både er frisk og søt. En smak av ekte sommer. Nammis!

Madammen er på rabarbrakjøret om dagen, og nå ville hun bake pai. Jeg er ikke vond å be på pai, men presset meg til å få lage ekte hjemmelaget vaniljekrem til fyllet. Sammen lagde vi magi på kjøkkenet, Madammen og jeg. En ekte sommerklassikker med smak av deilig sommerfrisk rabarbra og ekte vanilje.

Du trenger

 

TIPS! Vi liker å kjenne at rabrabraen smaker rabarbra, så derfor har vi «lite» sukker i paien. Dersom du har veldig sur rabarbra kan du vurdere å doble sukkermengden. Jeg dømmer ingen!

Slik gjør du:

1. Lag klar paibunnen og vaniljekrem etter oppskriftene.

2. Vask rabarbraen godt. Dersom skallet på rabarbraen virker trevlete og treaktig kan du skrelle bort den delen av skallet.

3. Skjær rabarbraen 2-3 cm lange biter.

4. Bland rabarbraen med sukker og potetmel.

5. Ha vaniljekremen oppi paibunnen

6. Strø rabarbraen på toppen.

7. Stek paien på 200 grader i 30-40 minutter. Dersom den virker veldig løs og flytende når du tar den ut av ovnen kan den godt få 5 minutter til i ovnen. Vår ovn er ikke så god, så her må den står inne i 45 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.