Madammen er på rabarbrakjøret om dagen, og nå ville hun bake pai. Jeg er ikke vond å be på pai, men presset meg til å få lage ekte hjemmelaget vaniljekrem til fyllet. Sammen lagde vi magi på kjøkkenet, Madammen og jeg. En ekte sommerklassikker med smak av deilig sommerfrisk rabarbra og ekte vanilje.
Du trenger
- En paibunn – Min oppskrift finner du her
- 7,5 dl vaniljekrem – Min oppskrift finner du her
- 750 gram rabarbra
- 1 ss potetmel
- 1,5 del sukker
TIPS! Vi liker å kjenne at rabrabraen smaker rabarbra, så derfor har vi «lite» sukker i paien. Dersom du har veldig sur rabarbra kan du vurdere å doble sukkermengden. Jeg dømmer ingen!
Slik gjør du:
1. Lag klar paibunnen og vaniljekrem etter oppskriftene.
2. Vask rabarbraen godt. Dersom skallet på rabarbraen virker trevlete og treaktig kan du skrelle bort den delen av skallet.
3. Skjær rabarbraen 2-3 cm lange biter.
4. Bland rabarbraen med sukker og potetmel.
5. Ha vaniljekremen oppi paibunnen
6. Strø rabarbraen på toppen.
7. Stek paien på 200 grader i 30-40 minutter. Dersom den virker veldig løs og flytende når du tar den ut av ovnen kan den godt få 5 minutter til i ovnen. Vår ovn er ikke så god, så her må den står inne i 45 minutter.