Mager julerett med «pulled pinnekjøtt»

En saftig og sunn julerett med grønnsaker og pinnekjøtt.
Denne grillsesongen har pulled pork vært kongen på haugen. Men nå i julen er det pulled pinnekjøtt som gjelder. Nammis!

Julen er full av fett og allergener, og det er ikke så lett å finne noe som er oppriktig julegodt og sunt på samme tid. For allergikere og dem som prøver å holde vekten kan julen være et mareritt. Jeg hadde lyst til å lage en julerett som både var sunn og ordentlig god! I tillegg fikk jeg en gjest som ikke kunne spise svin, egg, mandler eller brød. Etter litt grubling prøvde jeg meg på en rett med ovnsbakte grønnsaker og «pulled pinnekjøtt». Den gjorde susen!

Prøv våre andre juleoppskrifter også

Du trenger

 

  • Ca 1,2 kg ferdig dampet pinnekjøtt
  • 4 poteter, ferdig kokte
  • 2 store gulrøtter
  • 300 gr kålrabi
  • 1 stor rød paprika
  • 1 rødløk
  • 1 håndfull grønnkål
  • Krydres med salt, pepper og kanskje litt chili?

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og sett dem til koking.
  2. I mellomtiden setter du stekeovnen på 225 grader og så gjør du klart «pulled pinnekjøtt». Det er egentlig så enkelt som at du renser pinnekjøttet for bein og store fettklumper, slik at det blir renest mulig kjøtt. Riv opp store kjøttstykker.
  3. Kutt opp grønnsakene (ikke grønnkålen) i terninger og strimler. Forandre gjerne litt for hver grønnsak, så blir det stilig når retten er ferdig, men husk at kålrabi og gulrot helst må være litt tynne for å rekke å bli gjennomstekte.
  4. Ha alle grønnsakene i en ildfast form med littegranne olje i bunnen. Krydre grønnsakene og bland godt.
  5. Fordele pinnekjøttet på toppen av grønnsakene
  6. Stek grønnsaksblandingen i cirka 20 minutter på 225 grader. Sjekk om kålerabien og gulroten er gjennomstekt før du tar dem ut. De trenger ikke være helt myke, men ikke for rå heller. Avgjør etter hva du liker best. Dersom det begynner å bli mørkt på toppen før grønnsakene er ferdig, kan du dekke til med sølvfolie.
  7. Finhakk grønnkålen og strø over like før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.