Mais og koriander-suppe

Mais og koriander-suppe
Moro å lage – god å spise: En deilig suppe med grillet mais og koriander. Nammis!

En litt annerledes suppeoppskrift som begynner med litt grillings. Men det er det verdt, altså. Dette blir en deilig og frisk suppe med smaker av løk, koriander og limejuice og så kommer de deilige, søte knasende maiskornene på toppen. Nammenam!  PS. Dere får si hva dere vil, men Madammen og jeg anerkjenner dette som kjøttfri middag, til tross for kyllingkraften.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE SUPPER

 

Du trenger:

 

  • 4 maiskolber (jeg bruker sånne ferdig sous-vide-kokte fra butikken)
  • 1 stor rød paprika
  • 2 ss olje
  • 1 stor gulløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 dl kyllingkraft
  • 4 ss lime juice (saften fra 1 – 2 lime – det kommer an på hvor saftige de er)
  • En bunt med frisk koriander, grovhakket

 

TIPS! Maisen og paprikaen kan du jo grille dagen i forveien og så lagre i kjøleskapet.

Slik gjør du:

1. Tenn opp grillen og la den varme seg mens du gjør klar maisen og paprikaen. (Har du ikke grill tilgjengelig, så kan du sikkert bruke ovnsgrillen isteden).

2. På maisen skal du fjerne eventuelle blader og stilker. Paprikaen deler du i fire biter og tar bort kjernen.

3. Grill maisen i cirka ti minutter til den er godt stekt på alle sider, deler av maisen kan gjerne ha blitt litt svart.

4. Paprikaen skal ligge med skallsiden ned til skallet er helt svartsvidd. La paprikaen kjøle seg litt ned (gjerne innpakket i plast) før du peller av det svarte skinnet og finhakket resten.

5. Nå skal du løsne maiskornene fra koblen. Sett maisen på høykant og skjær slik at du få med deg mest mulig av maiskornene og minst mulig av koble-kjernen. Idet du har skåret den første stripen ser du veldig fort hvor det er lurt å plassere kniven til neste kutt)

6. Så finhakker du løken og steker den i suppekjelen i olje på medium varme i 5-10 minutter til den blir gyllen og myk. Pass på varmen – den skal ikke få stekeskorpe eller bli brun.

7. Tilsett hvitløken og fortsette å steke i et minutts tid

8. Ha så i maiskornene, paprikaen og kyllingkraften i kjelen og kok opp.

9. La småkoke i cirka 20 minutter.

10. Bruk en blender eller en stavmikser og blend halvparten av suppen til puré. Forsiktig, det er varme greier, dette her.

11. Kok opp igjen og rør inn koriander og limejuicen og server umiddelbart. Gjerne med noen gode rundtsykker og litt smør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.