Maisbrød

Maisbrød
Nybakt, søt og digg amerikansk klassiker. Maisbrød er nammis!

Maisbrød er en real amerikansk klassiker med lange historiske røtter. Den kommer i mange ulike former og tilberedningsmetoder og varierer en del hvor søtt det er. Dette er en relativ søt basic-oppskrift, som kan tilpasses til det man skal bruke det til. Skal det brukes til middagstilbehør kan du tilsette chili, krydder,  ost eller bacon. Skal det brukes til kaffemat eller dessert kan du tilsette bær eller frukt eller nøtter.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE MIDDAGSTILBEHØR

Du trenger:

  • 120 gram gult maismel
  • 125 gram mel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1/8 ts salt
  • 115 gram smør, smeltet og litt avkjølt
  • 70 gram brunt sukker
  • 2 ss honning
  • 1 egg, romtemperert
  • 2 ½ dl kefir

Tilsett gjerne: 1 chili/jalapeños, 2 dl blåbær, 2 ½ dl tørket frukt/nøtter/bær eller 2 ½ dl revet ost, og/eller 1 dl baconterninger

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Smør en ildfast form på cirka 20×20 cm.

3. Bland sammen maismel, mel, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.

4. I en annen bolle blander du sammen smøret, brunt sukker og honning til alt er en jevn klumpefri masse.

5. Så pisker du inn egget.

6. Så pisker du inn kefiren.

7. Bland så det våte inn i det tørre og til alt er jevnt blandet. Men ikke rør for lenge, bare til det akkurat er en jevn blanding.

8. Ha røren over i den ildfaste formen

9. Stek så i cirka 20 minutter til gjennomstekt. Bruk kakepinne og sjekk at den er helt gjennomstekt.

10. Maisbrødet bør avkjøles litt før det serveres.

TIPS! Serveres gjerne med smør, syltetøy, honning eller det du liker til noe søtt.

TIPS! Maisbrødet er definitivt best samme dag som det lages, men om du pakker det godt inn holder det seg inntil én uke.

TIPS! Fryses greit i tre måneder, varmes opp på 150 grader i 10 min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.