Maisen er en skikkelig grillfavoritt her i huset, og det er ikke ofte grillen blir tent uten at det går noe gult på grillristen. Saftig, seig, søt og varm maiskolbe er superpoppis for både store og små. Akkurat denne mais-varianten er ikke noe slankemat. Dette er lørdagsmaisen med både smør og sukker. Men du verden så god den er! Nammis!
Prøv også våre andre grilloppskrifter
Du trenger
Til fire personer
- 4 maiskolber, helst kjøleskapskalde (jeg bruker sånne ferdigkokte fra butikken)
- 3 ss smør
- 4 ss hjemmelaget grillkrydder:
- 4 ts paprika-krydder
- 2 ts brunt sukker
- 2 ts hvitt sukker
- 2 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 1 ts salt
- ½ ts svart pepper (malt)
- ½ ts chilipulver, (malt)
- 1 ts oregano
- 1/3 ts kajennepepper
TIPS! Bruk spiseskjeer istedenfor, så får du en større porsjon grillkrydder som du kan bruke utover hele grillsesongen. Digg på kylling og grillribbe og mye annet.
Slik gjør du:
1. Smelt smøret på lav varme.
2. Bland alle krydderingrediensene i en liten bolle. Dette kan du gjøre lang tid i forveien, bare lagre krydderblandingen i en lufttett boks.
3. Ta maisen ut av pakningen og tørk av den med en kjøkkenpapir som ikke loer.
4. Bestem deg for om du vil servere hele eller halve maiskolber, og del dem dersom du vil.
5. Rull maisen i det smeltede smøret. Dersom maisen er kjøleskapskald vil smøret raskt stivne og hele maisen blir godt dekket av deilig smørsmak.
6. Strø krydderet lett over alle sidene av maisen.
7. Maisen grilles på medium varme i 12 minutter. Rull dem litt rundt, slik at hele koblen blir grillet litt.
GRILLTIPS! Se an tiden litt etter hvor varm grill du har. Maisen er ferdigkokt, så den skal egentlig bare varmes og få litt grillsmak. Hvis den ser ferdig ut etter 8 minutter, så er den nok ferdig. På veldig varm kullgrill bør du vurdere indirekte grilling.
Én kommentar til “Maiskolber på grillen”