Er du lei av ris, pasta og poteter som tilbehør til middagen? Hvorfor ikke prøve disse maisplettene: Små maiskaker som gir en ny og annerledes smaksopplevelse til middag. Maisen gjør dem litt småsøte i smaken, så velg en rett som du ellers ville valgt mais til. Eller gå helt crazy bananas og ha dem til kjøttkaker. Gode er de uansett!
Se våre andre forslag til middagstilbehør her
Du trenger
Til cirka 10 pletter
- 75 gr mel
- 1 ts bakepulver
- ½ dl melk
- 2 egg
- 150 gr maiskorn
- ½ rød chilli , finhakket (jeg fjerner frøene)
- 2 vårløk (finhakket)
- 2 ss revet ost, gjerne cheddar
- saften fra en lime
- Krydres med salt og pepper
Slik gjør du:
1. Pisk eggene og melken sammen.
2. Bland mel, salt og bakepulver sammen, og rør inn i eggeblandingen.
3. Tilsett så resten av ingrediensene (mais, vårløk, limesaft, ost og chili)
4. La røren hvile i minst en halvtime.
5. Stek røren som du ville stekt små pannekaker i en varm stekepanne, til kakene er gyldne på begge sider.