Maispletter

Beregn cirka to til hver
Nystekte gylne maiskaker er et spennende og litt annerledes middagstilbehør. De kan også funke kjempegodt som tapas.

Er du lei av ris, pasta og poteter som tilbehør til middagen? Hvorfor ikke prøve disse maisplettene: Små maiskaker som gir en ny og annerledes smaksopplevelse til middag. Maisen gjør dem litt småsøte i smaken, så velg en rett som du ellers ville valgt mais til. Eller gå helt crazy bananas og ha dem til kjøttkaker. Gode er de uansett!

Se våre andre forslag til middagstilbehør her

Du trenger

Til cirka 10 pletter

 

  • 75 gr mel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ dl melk
  • 2 egg
  • 150 gr maiskorn
  • ½ rød chilli , finhakket (jeg fjerner frøene)
  • 2 vårløk (finhakket)
  • 2 ss revet ost, gjerne cheddar
  • saften fra en lime
  • Krydres med salt og pepper

Slik gjør du:

1. Pisk eggene og melken sammen.

2. Bland mel, salt og bakepulver sammen, og rør inn i eggeblandingen.

3. Tilsett så resten av ingrediensene (mais, vårløk, limesaft, ost og chili)

4. La røren hvile i minst en halvtime.

5. Stek røren som du ville stekt små pannekaker i en varm stekepanne, til kakene er gyldne på begge sider.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.