Makaronikalas

Retten skal steke i ovnen i 40 minutter
En deilig makaroniform som slår godt an i hele familien. Ingen gruer seg til middag når denne pastafesten står på menyen!

Småttisen (18 mnd) hadde vært syk og apetitten var ikke på topp. Så da trengte jeg en skikkelig tallerkentømmer-oppskrift som ville glede både småttisen og resten av familien. Med denne makaroniretten traff jeg blink. En glitrende anledning til å blande guilty pleassures-ingredienser som pølse, bacon, ost og h-melk til middag. Klart det ble suksess! Glupske munner kastet innpå til tallerkernen var tomme. Nammis!

Prøv våre andre pastaretter


Du trenger

Til 4 stk.

  • 3 dl fullkornsmakaroni
  • 3 dl melk
  • 2 egg
  • 200 gram smårettbacon
  • 1 stor røkt kjøttpølse/«middagspølse» (cirka 500 – 600 gram)
  • 2 gulløk
  • ½ ts pepper
  • ¾ ts muskatnøtt, malt
  • ¾ ts chilipulver
  • 150 gr revet ost

TIPS! Du kan variere retten etter det du liker best. Kanskje du vil ha en annen pasta enn makaroni? Kanskje du vil ha annet kjøtt? Kanskje du vil ha noe grønnsaker i? Kanskje du vil krydre den annerledes? Ikke noe problem! Varier etter liv og lyst. Skriv gjerne i kommentarfeltet dersom du kommer over en ny genial vri!

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Fjern skinnet på pølsen, og kutt den opp i småterninger
  3. Kok makaronien etter anvisningene på pakken. Sil bort vannet og skyll makaronien litt i kaldt vann.
  4. Ha makaronien tilbake i gryten, og bland i pølsene
  5. Grovhakk løken, og stek den sammen med baconet i en stekepanne på medium varme i cirka fem minutter.
  6. Mens dette steker (rør avogtil) blander du sammen melk, egg og krydder og heller over i gryten med makaronien og pølsene.
  7. Hell over løken og baconet i gryten og bland godt.
  8. Ha så hele sulamitten over i en ildfast form, og sett i ovnen i cirka 40 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.