
– Dette lager jeg nesten hver dag. Skal jeg lage en skål til deg også?? Min mor stod på hyttekjøkkenet i sommervarmen og viste stolt frem en skål egenkomponert yoghurtblanding med frø, nøtter og frukt. Det så ut som gammel og kald havregrøt. Jeg rynket på nesen, og mumlet noe om det ferske brødet som lå i skuffen. Men min mor insisterte: Dette var skikkelig godt! Så komponerte hun bestemt en skål til meg også – og jeg må bare innrømme; Dette var riktig så godt og mettende. En fin blanding av kald yoghurt, frisk frukt, knaskende nøtter og frø og søte rosiner. En herlig lunsj som mettet godt og lenge. Så nå insisterer jeg også: Ha mammas superlunsj en dag, du også!
Du trenger:
- 1 ss havregryn
- 1 ss linfrø
- 1 ss mandler
- 1 ss rosiner
- 1 ss solsikkekjerner
- 1/3 banan i terninger
- 1,5 toppede ss mango, kuttet i terninger
- 1 porsjonsbeger med vaniljeyoghurt, ca. 125 ml (Her er det brukt sånn 0%-fett-yoghurt. Bruk den du liker best)
TIPS! Denne oppskriften kan du variere etter smak og lagerbeholdning. Bytt ut bananen med kiwi en dag. Eller druer. I steden for mandler kan du ta valnøtter – eller noen andre nøtter du liker. Eller hva med å bruke sitronyoghurt i stedenfor vanilje. Tilsett aprikos eller jordbær – du bestemmer. Prøv i vei, og finn den rette oppskriften for deg.
Slik gjør du
1. Bland alt i en skål
2. Spis
Naaaam 🙂 Fantastisk med frokost /lunsj tips . Sundt og godt. Også kan man gjøre det så spennende og varierende 🙂 supert 🙂