Mandelkake med pistasjenøtter

Mandelkake med pistasjenøtter
Enkel på utseendet, men grådig god! Nammis!

– Pappa, kan vi lage nøttekake? Pappa?? Pappa!! Nøttekake!!
Eldstejenten hadde fått mildt hakk i platen, etter å ha bladd i en barnekokebok sent en søndag kveld. Jeg er alltid giret på en nøttekake, jeg, men denne uken passet det ikke med baking før til helgen. Så det ble en relativt lang uke med «NØTTEKAKE, PAPPA!!», men da lørdagen endelig kom, ble det endelig nøttekake, og da var alle blide og fornøyde. Ikke minst pappa, som fikk spise kjempedeilig nøttekake.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE KAKER

 

Du trenger:

Til en rund kakeform på 23 cm

  • 50 gram pistasjenøtter (uten skall)
  • 50 gram malte mandler eller mandelmel
  • 100 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts kardemomme
  • 3 egg
  • 200 gram sukker
  • 1 dl olje
  • 125 gram smør

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme), og smør en 23 cm stor springform (rund kakeform). Ha sukker i kakeformen, fordel sukkeret rundt om i formen, slik at det fester seg. Rist av overflødig sukker som ikke har festet seg.

2. Smelt så smøret i en kjele på lav varme. Ikke la det koke.

3. Ha pistasjenøttene i en blender eller foodprosessor og blend til de så vidt er finmalt. Men ikke bland for lenge, slik at det blir pistasjesmør av det.

4. Bland i malte mandler, hvetemel, bakepulver og kardemomme, og bland videre til alt såvidt er sammenblandet.

5. I en annen bolle: Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Det tar cirka 5 minutter i kjøkkenmaskin.

6. Fortsett å piske eggedosisen, mens du rører oljen inn litt og litt og litt. Fortsett med det smeltede smøret. Ikke rør lengre enn du må, vi ønsker å bevare mest mulig luft i blandingen.

7. Så tar du nøtte- og melblandingen fra tidligere, og vender det forsiktig inn i eggeblandingen med en slikkepott. Bland så forsiktig som mulig, og ikke ett sekund lenger enn at det akkurat så vidt er sammenblandet. Mest mulig luft, ikke sant!

8. Flytt deigen over i den smurte kakeformen, og jevne den ut på toppen.

9. Stekes midt i ovnen i 45 – 55 minutter. Bruk en kakepinne, grillpinne eller lignende for å teste om kaken er ferdig. Stikk pinnen ned i midten av kaken. Hvis den kommer ut med bare et par kakesmuler på seg, er kaken ferdig.

10. La kaken kjøle seg godt ned før du flytter den ut av kakeformen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.