Mandeltorsk er en super måte å få i seg litt fisk på. Med herlig sprø stekeskorpe med masse smak og litt godt tilbehør blir dette garantert en ekte hverdagsfest! Nammis!
Sjekk våre andre fiskeretter her
Du trenger:
til to personer
- 400 gr torsk (eller annen hvit fisk)
- 2 egg
- 100 gr hvetemel
- 1 ts salt og 1/2 ts pepper
- 70 gram mandler, i skiver eller biter
- 2 ss ekte smør til steking
Slik gjør du:
1. Fisken skal helst være ferdig tint hvis du har kjøpt fryst.
2. Kutt opp fisken i passende biter. 2×4 cm og cirka 2 cm tykkelse er perfekt
3. Ha eggene i en bolle og visp lett med en gaffel.
4. Bland egg, salt og pepper og ha i en bolle.
5. Ha kutt/skiv opp mandlene og ha dem i en bolle
6. Dypp fisken i egg, og la overflødig egg renne litt av
7. Dypp fisken i mel, og rist av overflødig mel.
8. Dypp fisken i egg igjen og la overflødig egg renne litt av.
9. Dypp fisken i mandlene.
10. Ha godt med smør i en stekepanne, og varm opp til medium varme.
11. Stek fisken på begge sider i 3-4 minutter, til den er gjennomstekt.
12. Jeg serverte fisken med potetstappe og erter og det passet veldig bra!