Mandeltorsk

Mandeltorsk er en super måte å få i seg fisk på
Fersk torsk med en deilig stekeskorpe av egg, mandler og krydder. Nammis!

Mandeltorsk er en super måte å få i seg litt fisk på. Med herlig sprø stekeskorpe med masse smak og litt godt tilbehør blir dette garantert en ekte hverdagsfest!  Nammis!

Sjekk våre andre fiskeretter her

 

Du trenger:

til to personer

  • 400 gr torsk (eller annen hvit fisk)
  • 2 egg
  • 100 gr hvetemel
  • 1 ts salt og 1/2 ts pepper
  • 70 gram mandler, i skiver eller biter
  • 2 ss ekte smør til steking

 

Slik gjør du:

1. Fisken skal helst være ferdig tint hvis du har kjøpt fryst.

2. Kutt opp fisken i passende biter. 2×4 cm og cirka 2 cm tykkelse er perfekt

3. Ha eggene i en bolle og visp lett med en gaffel.

4. Bland egg, salt og pepper og ha i en bolle.

5. Ha kutt/skiv opp mandlene og ha dem i en bolle

6. Dypp fisken i egg, og la overflødig egg renne litt av

7. Dypp fisken i mel, og rist av overflødig mel.

8. Dypp fisken i egg igjen og la overflødig egg renne litt av.

9. Dypp fisken i mandlene.

10. Ha godt med smør i en stekepanne, og varm opp til medium varme.

11. Stek fisken på begge sider i 3-4 minutter, til den er gjennomstekt.

12. Jeg serverte fisken med potetstappe og erter og det passet veldig bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.