Mangodessert med kokos

Oppskriften holder til fire personer
Sunn og frisk mangodessert – uten tilsatt sukker.

Jeg var på jakt etter en sunn dessert uten masse sukker og fett, og visste nøyaktig hvor jeg kunne få et godt tips. Sofagruppen på jobben, cirka klokken 14. Åtte kvinner og jeg. Forslagene haglet, men idéen fra vår brasilianske designer utmerket seg. En enkel, sunn og frisk dessert med mango, mager yoghurt og kokos. Skikkelig god, skikkelig frisk og skikkelig god samvittighet. Nammis

Prøv også våre andre desserter

 

Du trenger

Til fire personer

  • 1 beger naturell yoghurt (cirka 400 gr)
  • ½ kokosnøtt
  • 2 spiseklare mangoer

 

Slik gjør du:

1. Knus kokosnøtten. Det er mange måter å gjøre dette på. Jeg gikk utenfor og brukte hammer.

2. Skrap ut innholdet av halve kokosnøtten.

3. Skjær bort det brune laget som er ytterst på kokoskjøttet.

4. Ha kokosen i en blender og la blenderen gå til kokosen er virkelig finmalt. Hos meg tok det cirka 2 minutter.

5. Bland den malte kokosen med yoghurt. Dersom du har god tid, kan du gjerne la kokosyoghurten hvile i kjøleskapet noen timer. Da setter smaken seg ennå bedre i yoghurten.

6. Del mangoene i to deler – en halvdel til hver person. Du velger selv hvor mye du vil gjøre med mangoen før den er serveringsklar – jeg skar et rutemønster på hver halvdel (nesten helt ned til skallet) og dyttet midten av mangoen opp – da ser den ganske kul ut.

7. Desserten spises ved at man har litt kokosyoghurt på toppen av mangoen.

Én kommentar til “Mangodessert med kokos

  1. Tilbaketråkk: Grillsalat med melon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.