Jeg må gi æren til min søster for å ha introdusert meg til denne retten. Det hadde aldri falt meg inn å blande inn fersk mango i en gryterett, men smaken satt som et skudd! En ordentlig herlig rett som metter godt, smaker mye og som har dette lille ekstra ved seg! Instant classic hos meg!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE KYLLING-OPPSKRIFTER
Du trenger
Til 4 pers
- 4 ts olje
- 3 store kyllingfiletet, tint, tørket av, og hver filet delt i 8 store biter (eller 600 gram kyllingkjøtt delt i store terninger)
- 1 rød paprika (delt i store terninger)
- 1 grønn paprika (delt i store terninger)
- 1 gul paprika (delt i store terninger)
- 1 ts ingefærpuré eller finrevet ingefær
- 1 ts hvitløkspure (eller most hvitløk)
- 2 dl kyllingkraft
- 1 ss sukker
- 1 ss soyasaus
- 1 ss risvineddik eller eplesidereddik
- 4 ts currypasta
- 4 ts maizenna
- 3 vårløk (kun det hvite), kuttet i små skiver
- 2 modne mangoer (skrelt og kuttet i små terninger)
- Kan serveres med: ris og pyntes med litt hakket cashewnøtter.
Slik gjør du:
1. Tin, kutt og hakk opp alt som skal tines, kuttes og hakkes.
2. Pisk sammen kyllingkraft, sukker, soyasaus, eddik, maizenna og currypasten i en liten bolle, og sett til side.
3. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og stek kyllingen i cirka 5 minutter, til den er helt gjennomstek. Sett til side.
4. Ha resten av oljen i stekepannen og stek paprikaen på høy varme i to minutter.
5. Ha i ingefær og hvitløk og stek i 30 sekunder.
6. Bland inn kyllingen igjen, og hell så kyllingkraft-sausen over i pannen. Stek til sausen har blitt tykk (jeg hadde høy varme på, så her var det unnagjort på 10 – 15 sekunder).
7. Ta pannen av varmen og rør inn mango og vårløk og server umiddelbart.