
Hos oss er det ofte nakkekotelettene som vinner når det står koteletter på menyen, men denne sommeren bestemte jeg meg for å slå et slag for den gode gamle svinekoteletten. Den viser seg å fortsatt være like saftig og god som før – og perfekt for en runde på grillen!
Prøv disse kotelettene med en superdigg dressing
Du trenger:
- Opptil 8 koteletter
- 5 ss honning
- 2 ss olje
- 1 ss eplesidereddik
- 1 ts spisskummen
- ½ ts chilipulver
- Litt salt og pepper
Slik gjør du:
1. Tørk av kotelettene og gi fettranden noen snitt, slik at koteletten ikke krøller seg på grillen. (Ikke kutt den bort – dersom du ikke vil spise fettet kan du kutte den bort etter koteletten har vært på grillen).
2. Krydre kotelettene lett med salt og pepper
3. Bland marinadeingrediensene honning, olje, eddik, spisskummen og chilipulver til alt er en jevn masse
4. Hell marinaden over kotelettene og sørg for at alle kotelettene blir dekket av marinade.
5. Dekk til med plast (eller ha over i en forseglbar pose).
6. Jo lengre du lar kotelettene hvile i marinaden, jo mer smak blir overfør til kotelettene. En time holder lenge, men over natten er også veldig bra. Hvis du skal marinere mer enn én time bør kotelettene inn i kjøleskapet. Tas ut igjen cirka 30 minutter før de skal grilles.
7. Grill kotelettene på medium varme i cirka 5-6 minutter på hver side til de er akkurat gjennomstekte, men fortsatt saftige.