
Først godt ut på sommeren kom de umarinerte flintstekene i butikkens overfyllte grilldisker. Endelig var det mulig å skape ekte hjemmelaget grillmagi med en av nordmenns absolutte grillfavoritter: Flintsteken er lett å steke, god på smak og metter mange for en billig penge. Og med denne fantastiske asiatiske grillmarinaden er festen komplett. Sommeren er for kort til å ikke forsterke lykken med et flintstekmåltid med denne lekre marinaden!
Prøv også våre andre grilloppskrifter
Du trenger:
- 4 ss flytende soyasaus
- 3 ss flytende honning
- ½ ss fersk ingefær, revet eller finhakket
- 2 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
- ½ chili, frøløs og finhakket
- Saften fra en ½ sitron
Slik gjør du:
1. Kombiner alle ingrediensene og rør godt
2. Tørk av kjøttet med et kjøkkenpapir som ikke loer.
3. Skjær noen dype kutt i fettranden som ofte ligger rundt hele eller deler av flintsteken. Kuttene gjør at flintsteken ikke krøller seg så mye under stekingen.
4. Ha kjøttet og marinaden i en sånn forseglbar «zip-lock»-pose, press ut luften, og sikre at alle sider av kjøttet er dekket av marinade.
5. La kjøttet marinere på et kaldt sted fra 30 – 120 minutter
6. Grill flintsteken på medium pluss varme i 15 minutter (mer hvis den er veldig tykk). Snu hvert tredje minutt og pensle ofte med marinaden som ligger igjen i posen.
7. Når flintsteken er ferdig gjennomstekt lar du den hvile i 5-10 minutter under sølvfolie. Det sikrer en saftig middag. Så skjærer du den opp i passende porsjonsstykker.