Marinade til flintstek

Flintstek marinert i en soya-honning-marinade og grillet til perfeksjon
Saftig flintstek med asiatiskinspirert søt, deilig klissete marinade med et lite hint av styrke fra chilien. Nammis!

Først godt ut på sommeren kom de umarinerte flintstekene i butikkens overfyllte grilldisker. Endelig var det mulig å skape ekte hjemmelaget grillmagi med en av nordmenns absolutte grillfavoritter: Flintsteken er lett å steke, god på smak og metter mange for en billig penge. Og med denne fantastiske asiatiske grillmarinaden er festen komplett. Sommeren er for kort til å ikke forsterke lykken med et flintstekmåltid med denne lekre marinaden!

Prøv også våre andre grilloppskrifter

Du trenger:

  • 4 ss flytende soyasaus
  • 3 ss flytende honning
  • ½ ss fersk ingefær, revet eller finhakket
  • 2 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
  • ½ chili, frøløs og finhakket
  • Saften fra en ½ sitron

 

Slik gjør du:

1. Kombiner alle ingrediensene og rør godt

2. Tørk av kjøttet med et kjøkkenpapir som ikke loer.

3. Skjær noen dype kutt i fettranden som ofte ligger rundt hele eller deler av flintsteken. Kuttene gjør at flintsteken ikke krøller seg så mye under stekingen.

4. Ha kjøttet og marinaden i en sånn forseglbar «zip-lock»-pose, press ut luften, og sikre at alle sider av kjøttet er dekket av marinade.

5. La kjøttet marinere på et kaldt sted fra 30 – 120 minutter

6. Grill flintsteken på medium pluss varme i 15 minutter (mer hvis den er veldig tykk). Snu hvert tredje minutt og pensle ofte med marinaden som ligger igjen i posen.

7. Når flintsteken er ferdig gjennomstekt lar du den hvile i 5-10 minutter under sølvfolie. Det sikrer en saftig middag. Så skjærer du den opp i passende porsjonsstykker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.