Grillribber er blant nordmenns favoritter på sommergrillen. Sånn er det også hos oss. Tynne, salte, safte, feite kjøttstykker som er raske å steike og fantastisk å spise. Særlig med en superdigg marinade til! Denne marinaden er veldig godt til alt svinekjøtt som skal grilles, men ekstra digg til grillribber og spareribs.
PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRILLOPPSKRIFTER
Du trenger:
Til cirka 1 – 1,25 kg grillribbe
- ½ ts hoisinsaus (kan sløyfes, eller erstattes med en søt BBQ-saus eller kinesisk 5-krydder om du har)
- 4 ss sweet soyasaus (kan erstattes med vanlig soyasaus, men ta da en ekstra skje med brunt sukker)
- 2 ss brunt sukker
- 4 ss ketsjup
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ½ ss honning
- 1 ts hvitløkspasta (eller 2 moste hvitløksfedd)
- 1 ts ingefærpasta (eller 1 ss fersk finhakket ingefær)
- ½ ts kajennepepper
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle eller en forseglbar pose og bland godt.
2. Tørk av kjøttet, og ha oppi marinaden. Sørg for at alt kjøttet er dekket av marinade.
3. La marinere i kjøleskapet noen timer (eller over natten).
4. Ta ut kjøttet en halvtime før det skal grilles.
5. Stek 5 minutter på hver side, og pensle den overflødige marinaden på grillribbene underveis i steketiden.