Marinade til nakkekoteletter og svinekoteletter

Hvis du snur koteletten kun en gang, får du lekre grillstriper
Lekre grillstriper fra en deilig, syndig, mørk marinade som gjør koteletten til smakseventyr

En skikkelig digg marinade, spesialutviklet for nakkekoteletter og svinekoteletter. En herlig kombinasjon av søtt, salt og sterkt som får tennene til å løpe i vann når jeg tenker på det! Nammis!

Se våre andre marinadeoppskrifter her

 

Du trenger:

Nok til ca. 8 koteletter

  • 2 fedd hvitløk, most gjennom hvitløkspressen

 

  • 2 ss brunt sukker

 

  • 3 ss honning

 

  • 3 ss soyasaus

 

  • 3 ss Worchestershire sauce

 

  • 2 ts ketsjup

 

  • ½ ts malt ingefær

 

  • ½ ts løkpulver

 

  • ¼ ts kanel

 

  • 1/8 ts cajennepepper

 

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene i en  bolle.

2. Bland godt til alt er en jevn og flytende masse. Du bør røre minst 2 minutter, slik at både sukker og honning rekker å løse seg opp.

3. Tørk av kotelettene forsiktig med et kjøkkenpapir, og fordele marinaden, slik at alle sider er dekket. Den beste måten å gjøre det på er å ha både kjøtt og marinade en sånn tre- eller fem-liters Zipper-pose (tykk plastpose som du kan forsegle i toppen) og blande godt.

4. Du kan bruke marinaden med en gang, men det blir best av å stå lufttett i kjøleskapet i 4-8 timer før kotelettene legges på grillen. Snu gjerne posen innimellom, for å fordele marinaden best mulig hele tiden.

5. Grill kotelettene på medium varme til de er ferdige. 5 minutter på hver side burde holde. Snu dem kun en gang – da ser «grillstripene» best ut. Denne marinaden blir veldig fort svart på grillen, men ikke få panikk – det betyr ikke at kotelettene er svidd. De fleste koteletter bør tåle fem minutter på medium varme. Dersom du har noe marinade til overs i bunnen av posen, kan du gjerne pensle kotelettene med denne underveis i grillingen.

6. Når kotelettene er ferdig stekte, legger du dem på fat, og lar dem hvile i fem minutter før du serverer dem. Da blir de ekstra saftige.

4 kommentarer om “Marinade til nakkekoteletter og svinekoteletter

  1. Tilbaketråkk: Nammis.no
  2. Tilbaketråkk: Grillsalat med melon
  3. Tilbaketråkk: Kalkunskiver på grillen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.