En skikkelig digg marinade, spesialutviklet for nakkekoteletter og svinekoteletter. En herlig kombinasjon av søtt, salt og sterkt som får tennene til å løpe i vann når jeg tenker på det! Nammis!
Se våre andre marinadeoppskrifter her
Du trenger:
Nok til ca. 8 koteletter
- 2 fedd hvitløk, most gjennom hvitløkspressen
- 2 ss brunt sukker
- 3 ss honning
- 3 ss soyasaus
- 3 ss Worchestershire sauce
- 2 ts ketsjup
- ½ ts malt ingefær
- ½ ts løkpulver
- ¼ ts kanel
- 1/8 ts cajennepepper
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle.
2. Bland godt til alt er en jevn og flytende masse. Du bør røre minst 2 minutter, slik at både sukker og honning rekker å løse seg opp.
3. Tørk av kotelettene forsiktig med et kjøkkenpapir, og fordele marinaden, slik at alle sider er dekket. Den beste måten å gjøre det på er å ha både kjøtt og marinade en sånn tre- eller fem-liters Zipper-pose (tykk plastpose som du kan forsegle i toppen) og blande godt.
4. Du kan bruke marinaden med en gang, men det blir best av å stå lufttett i kjøleskapet i 4-8 timer før kotelettene legges på grillen. Snu gjerne posen innimellom, for å fordele marinaden best mulig hele tiden.
5. Grill kotelettene på medium varme til de er ferdige. 5 minutter på hver side burde holde. Snu dem kun en gang – da ser «grillstripene» best ut. Denne marinaden blir veldig fort svart på grillen, men ikke få panikk – det betyr ikke at kotelettene er svidd. De fleste koteletter bør tåle fem minutter på medium varme. Dersom du har noe marinade til overs i bunnen av posen, kan du gjerne pensle kotelettene med denne underveis i grillingen.
6. Når kotelettene er ferdig stekte, legger du dem på fat, og lar dem hvile i fem minutter før du serverer dem. Da blir de ekstra saftige.
4 kommentarer til “Marinade til nakkekoteletter og svinekoteletter”