Restaurantpizzamarkedet renner over av pizza med marinert kylling i alle varianter, men på hjemmefronten ser det ikke ut som vi er så aktive med selvmarineringen. Eller kanskje alle har egne marinader som er så gode at man ikke snakker om dem med mindre man hvisker dem stille i ørene til neste generasjon. Uansett – her er en marinade som gir deg en skikkelig digg kyllingpizza!
SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER
Du trenger
Til en langpanne-pizza med mye kylling
- 300 gram kyllingfilet
- 1 ss olje
- 1 ts chilipulver
- 1 ts hvitløkspulver (eller et fersk fedd hvitløk)
- ½ ts paprikapulver
- ½ ts spisskumen
- ½ ts kajennepepper
- ½ ts klype salt
TIPS: Marinaden passer veldig godt til en pizza med mais, paprika og bacon.
Slik gjør du:
1. Tørk av kyllingen og skjær kjøttet i tynne skiver strimler, så er du sikker på at den blir gjennomstekt når pizzaen går i ovnen.
2. Bland resten av ingrediensene i en bolle.
3. Vend kyllingen inn i marinaden, slik at all kyllingen er dekket med marinade. Tilsett 1 ts olje mer om det blir for tørt.
4. Pakk kyllingen inn i en lufttett pose eller beholder, og la hvile i kjøleskapet noen timer, helst over natten.
5. For å være trygg på gjennomstek kylling, ville jeg lagt kjøttet på toppen av pizzaen.