Marinerte kyllinglår

Marinerte kyllinglår
Disse kyllinglårene har godgjort seg i brine i noen timer, tilsatt marinade og så grillet. Supersaftige og gode. Nammis!

– Tomatsuppe på boks som base i en grillmarinade? Den var ny for meg, men greit nok – jeg prøver. Dette skulle nemlig ende opp med en grillmarinade som skulle smake litt for de voksne uten å bli for voldsom for barna, så jeg var villig til å prøve upløyd mark, og forsøket slo til. Marinaden gir kyllinglårene en rik smak med dybde som de voksne rundt bordet satt pris på. Ungene enset den ikke, men slukte kjøttet på 1-2-3. Og vil du ha den mer voldsom? Bare tilsett mer hot sauce eller litt chili!

Prøv også våre andre grilloppskrifter

 

Du trenger:

Til fire

  • 1 – 1 ½ kg kyllinglår med bein (kan ersattes med annet kyllingkjøtt eller kalkunkjøtt)
  • ½ gulløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, gjennom hvitløkspressen
  • 2 ss olivenolje
  • 1 liten boks (ca 400 gr) ferdig tomatsuppe på boks (Jeg brukte «Heinz Cream Of Tomato»-suppe og var godt fornøyd med resultatet (ikke sponset anbefaling)
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss eddik
  • 1 1/2 ss Worcestershire sauce
  • 1 ts sennep
  • 1 -2 ts hot sauce (kan sløyfes eller dobles alt ettersom hvor sterk du ønsker den)

 

TIPS! Hvis du vil ha supersaftige kyllinglår kan du legge dem i en brine/saltlake i noen timer før du begynner å grille den: Les mer her.

Slik gjør du

1. Varm oljen på medium varme i en stekepanne og stek hvitløk og løk til løken er gyllen og myk. Cirka 5 – 10 minutter. Pass på varmen, den skal være på medium – løken skal ikke få stekeskorpe.

2. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp

3. La småputre i cirka 15 minutter – rør innimellom

4. Smak om du synes marinaden er sterk nok

5. Lagre marinaden lufttett og kjølig til den skal brukes. Den klarer helt fint noen dager i kjøleskapet

6. Pensle kyllinglårene med marinaden

7. Så skal kyllinglårene grilles, og det er ganske lett. De skal grilles på lav varme (indirekte varme) i 20 minutter til de er gjennomstekte. Snu cirka hvert femte minutt og pensle jevnlig med marinaden. Sørg før at kyllinglårene får god stekeskorpe uten at de blir for brent.

Indirekte varme på grillen betyr at kjøttet du steker ikke skal utsettes for veldig sterk varme. I en kullgrill betyr det at du kun legger kull på den ene siden, og legger kyllingen på andre siden. I en gassgrill betyr det at du bare tenner ett av blussene. Du kan også legge kyllingen på et dobbelt lag med aluminiumsfolie om varmen blir for sterk. Dersom stekeskorpen blir for svak kan du selvsagt legge kjøttet på direkte varme litt på slutten av steketiden.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.