Marmorkake

Marmorkake
Marmorkake: den klassiske formkaken med det ufattelig stilige marmormønsteret! Treåringen synes det var kjempegøy være med på å lage den, og mens jeg snudde meg, klarte hun å tegne litt på kakefatet også.

Småttissen på 3 år er supergiret på å være med å lage mat om dagen, og da passer det ofte med gamle, enkle og raske klassikere som også smaker godt. Den klassiske marmorkaken med det tøffe sort-hvitt-mønsteret var genialt. Den tar ti minutter å lage, er morsom for treåringen å hjelpe litt med (særlig å dra pinnen langsetter kakeformen for å lage mønster var kult) og er god å spise. Men som mye annen gæmlis-bakst: Veldig best når den fortsatt er varm og helt fersk!

SJEKK OGSÅ VÅRE ANDRE KAKER

 

 Du trenger:

  • 150 gram smør
  • 150 gram sukker
  • 2 egg
  • 150 gram hvetemel
  • ¾ ts bakepulver
  • 2 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
  • ¾ dl melk
  • 1 ½ ss kakaopulver

 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader

2. Rør smør og sukker hvitt. Det innebærer cirka 2-3 minutter med pisking for å sikre at smør og sukker blander seg godt sammen til en luftig og kremet masse.

3. Tilsett ett og ett egg sammen med 1 ts vaniljeekstrakt og rør godt mellom hvert egg

4. Bland sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen sammen med melken

5. Ha cirka 1/3 av deigen over i en annen bolle og bland denne med kakaopulveret

6. Finn frem en liten brødform og smør den godt.

7. legg cirka halvparten av den lyse kakedeigen i bunnen på den og så har du den mørke deigen. Topp med resten av den lyse deigen.

8. Dra en kakenål, eller en kniv eller en strikkepinne eller noe lignende langsetterformen 2-3 ganger. Dette gir det stilige marmormønsteret inne i kaken.

9. Stek kaken på nederste rille i ovnen i cirka 1 time

10. Avkjøles litt på benken før den hvelves over på rist. Helt klart best når den fortsatt er varm og fersk, men det funker også å fryse den.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *