Medisterkaker er merkelige greier. Samme rett er både hverdagsmat og festmat på samme tid. Medisterkaker kan serveres med brun saus og poteter på en hvilken som helst mandag i året, men på julaften får medisterkakene hedersplassen ved siden av svineribben. Disse medisterkakene er saftige, smaksrike og deilige, både til jul og til mandag. Og har du mer deig enn du trenger? Da kan du steke opp minimedisters og lage en wrap sammen med en lefse, rødkål og litt sennep. Nammis!
Sjekk også våre andre medisteroppskrifter
Du trenger:
- 500 gr medisterdeig (eller medisterfarse eller en kombinasjon)
- 1 ½ ts salt
- 2 ½ ss potetmel
- ½ ts pepper
- ¼ ts malt muskat
- ¼ ts malt ingefær
- 2 ½ dl melk
- Smør til steking
Slik gjør du:
1. Sørg for at alle ingrediensene er (like) kalde. Helst rett fra kjøleskapet
2. Bland sammen medisterdeig og salt. Dersom du bruker kjøkkenmaskin kan du gjerne la maskinen gå på lav hastighet i 5 – 10 minutter. Da får saltet og kjøttet jobbe seg bra sammen – og medisterkakene får bedre konsistens.
3. Rør så inn melken (litt og litt).
4. Tilsett potetmel og krydder og bland godt.
5. Kjøttet kan gjerne stå noen timer i kjøleskapet og hvile dersom du har tid.
6. Ha smør i stekepannen og sett pannen på medium sterk varme.
7. Finn frem en kopp med vann og en spiseskje og ha litt kaldt vann på hendene. Hendene dine bør helst være nyvaskede på dette tidspunktet.
8. Bruk spiseskjeen og ta en dose med kjøttfarse fra bollen og bruk skjeen og håndflaten til å forme en rund kjøttkake. Hold hendene og spiseskjeen fuktig for hver kake. Det er ikke så farlig hvor store de er – men det er en fordel at de er omtrent like store.
9. Stek medisterkakene på fem minutter på hver side til de er gjennomstekte. Skru varmen ned eller opp dersom du er misfornøyd med stekeskorpen.