Minikjøttpudding

Oppskriften er inspirert av Nigellas fjernsynskjøkken
Saftig og smaksrik hverdagsmiddag stekt i porsjonsstykker – perfekt for frysing!

Kjøttpudding har et ufortjent dårlig rykte. Det er klart, en smakebit av den plastikken de selger som kjøttpudding i butikken kan skremme selv de mest innbitte kjøttpudding-entusiastene til å gå til pudding-lockout i overskuelig fremtid. Men ikke fortvil: Kjøttpudding er fortsatt godt – du må bare lage den selv. Da blir det til gjengjeld, godt, sunt og populært for hele familien. Nammis.

 Vil du heller ha noe annet til middag?

 

Du trenger:

  • 400 gram medisterdeig
  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 dl  sjysaus
  • 2 egg
  • 2 ts worcershistersaus
  • 1 ts salt

Tips: Jeg lager sjysausen fra pose (!), og bruker resten av sausen til serveringen, gjerne sammen med potetstappe.

 

Slik gjør du:

1. Miks sammen kjøtt og salt godt. Dersom du bruker kjøkkenmaskinen kan du godt la den gå noen minutter (med k-kroken) Dette er for å få god konsistens i kjøttpuddingen.

2. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.

3. Form til cirka 12 kuler –  (Jeg bruker en toppet iskremskje til hver puddingkule)

4. Fordele kulene på et stekebrett med bakepapir. Press dem gjerne litt ned, alik at de blir litt flate. Kulene kan stå tett (de eser ikke ut i ovnen), men bør helst ikke røre borti hverandre.

5. Stek i ovnen på 30 min i 200 grader.

6. La gjerne hvile i 5-10 minutter før du spiser dem.

7. Normal porsjon er en kule til barn og to til voksne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.