Mongolske biffnudler

Mongolske biffnudler
Saftig biff, digge nudler og en fantastisk saus som dekker det hele! Nammis!

Jeg er en nuddelentusiast. Det ser så digg ut på film, når de har kjøpt asiatisk takeaway og spiser nudler med pinner fra sånne bokser. De smaker liksom ikke så godt her i Norge som de gjør på film. Tror jeg. Uansett. Visste du at man kan lage nudler selv? Sannsynligvis. Men har du en digg oppskrift? Ja, nå har du det! Se under her!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE NUDDELRETTER

 

Du trenger:

Til fire personer

  • 400 – 600 gram biffkjøtt
  • 4 ss maizena
  • 4 ss olivenolje
  • 1 grønn paprika
  • 250 gram tørre nudler
  • 3 vårløk

 

Til sausen

  • 2 ss sesamolje (eller annen olje om du har)
  • 2 dl soyasaus
  • 1 ½ dl brunt sukker
  • 3 dl kyllingkraft
  • 4 fedd hvitløk, most
  • ¼ ts chilikrydder

 

Slik gjør du

1. Tørk av kjøttet, og kutt det opp i små strimler.

2. Bland kjøttet godt med maizennaen. Rist det gjerne sammen i en liten pose. All kjøttet bør være dekket av et tynt lag.

3. Brun kjøttet raskt i oljen på høy varme. Del kjøttet opp i biter, slik at varmen er høy hele tiden.

4. Ta kjøttet ut av pannen og hell av oljen.

5. Sett ned varmen og stek paprikaen noen minutter til den blir myk. Sett paprikaen til side.

6. Så koker du opp saus-ingrediensene. La det putre cirka 10 -15 minutter til den tykner.

7. I mellomtiden koker du nudlene.

8. Bland kjøtt og papirka inn i sausen.

9. Så blander du inn nudlene og blander godt. Alt skal dekkes av litt saus.

10. Pynt på toppen med vårløken og gjerne litt sesamfrø om du vil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.