Mørk og saftig sjokoladekake

Denne kaken må du bare prøve!
Syndig mørk og saftig sjokoladekake med en helt utrolig digg sjokoladekrem på toppen!

Endelig fant jeg den! Jeg har i flere år leitet etter en oppskrift på denne typen sjokoladekake. En «cafe»-kake med mørk, tett saftig og velsmakende sjokoladebunn og en digg sjokoladekrem i midten, på toppen og rundt kaken. Jeg har prøvd mange oppskrifter som ikke har holdt mål – men endelig fikk jeg tips fra en kollega om å prøve denne. Milde måne, så god den er! Dette er en av de kakene man ikke bør gå gjennom livet uten å smake.

Prøv også våre andre kaker

 

Du trenger:

 

Til kakebunnen

  • 260 gr hvetemel
  • 400 gr sukker
  • 90 gr kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ½ ts natron
  • 1 ts salt
  • 1 ts espressopulver
  • 2,4 dl melk
  • 4 ss olje
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2,4 dl kokende vann

TIPS: Har du ikke espressopulver? Bruk 2-3 ss ferdig kaffe i steden

Til frostingen

  • 350 gr ekte smør, romtemperert
  • 120 gr kakaopulver
  • 600 gr melis
  • 6 ss melk
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • ½ ts espressopulver

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader

2. Smør to runde springformer (22-24 cm) med smør eller formfett og litt mel.

3. Bland mel, sukker, kakao, bakepulver, salt og espressopulver i en bolle.

4. Tilsett melk, olje, egg og vaniljeekstrakt og bland godt. Bruk helst kjøkkenmaskin eller håndmikser.

5. Tilsett så det kokende vannet litt og litt, mens du rører godt. Ikke vær redd – røren skal bli ganske flytende av dette.

6. Pisk kakemiksen i minst ett minutt på høy hastighet for å få luft i kaken.

7. Fordele kakemiksen i de to springformene.

8. Stek kakene midt i ovnen i 30 – 35 minutter. Kontroll kaken jevnlig med bakepinne (midt i kaken). Så snart den kommer ut av kaken uten deigrester er kaken ferdig stekt.

9. La kaken hvile i minst ti minutter i springformen, før du løsner den forsiktig og lar kakene avkjøle seg på rist.

10. Kaken bør være helt ferdig avkjølt før du har på frostingen. Den er nemlig ganske løs og ømfintlig men den ennå er varm.

11. Over til frostingen

12. Bland kakao og smør til det er en kremete blanding. Jeg bruker kjøkkenmaskinen.

13. Rør inn melis og melk gradvis (100 gram melis og 1 ss melk om gangen) og rør til alt er blandet inn. Pisk blandingen fort i cirka ett minutt mellom hver omgang melk og melis.

14. Ha i espressopulver og vaniljeekstrakt og rør godt.

15. Juster med melk eller melis dersom blandingen virker for tørr eller våt.

16. Fordele glasuren slik at du har ett tykt lag på toppen av kaken, ett lag rundt selve kaken og ett lag mellom de to kakebunnene.

17. Kaken er like god dagen etter – og egner seg godt til å fryses.

 

Én kommentar til “Mørk og saftig sjokoladekake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.