Du trenger
Til ni muffins
- 55 gram smør
- 130 gram hvetemel
- 120 gram naturell yoghurt
- ¼ ts bakepulver
- 2 eggeplommer
- 1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker).
- 155 gram sukker
- ½ ts salt
- 4 store finhakkede jordbær
- 6 store jordbær, skjært i cirka 8 biter
Til toppingen
OBS! Dette er «amerikansk» mengde topping. Hvis du vil ha en mer edruelig toppingmengde kan du halvere oppskriften.
- 225 gram kremost, kald
- 110 gram smør
- 1/2 ts salt
- 450 gram melis
- ½ ts vaniljeekstrakt
Pynt: 9 kvarte jordbær
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 180 grader
2. Miks smør og sukker hvitt.
3. Tilsett vanilje, bakepulver og eggeplommer
4. Bland i yoghurt og de finhakkede jordbærene
5. Tilsett melet gradvis og bland godt.
6. Ha et lag muffinsrøre i bunnen av muffinsformene, og legg noen jordbærbiter i midten.
7. Ha mer muffinsrøre på toppen. Hver muffinsform skal fylles cirka 2/3.
8. Stekes på 180 grader i cirka 20 min – bruk bakepinne (pass på at bakepinnen ikke treffer jordbærene).
Toppingen
1. Bland smør, salt og ost i 2-3 min
2. Ha i melis og miks til alt er en jevn masse. Men ikke bland for mye.
3. Bland i vaniljen til slutt.
4. Ha glasuren på toppen av muffinsene. Pynt med jordbær på toppen.
nam!
Perfekt til sommerfesten eller en anledning hvor du ønsker noe friskt, søtt og godt:)
Det ble litt mye glasur for min smak, så neste gang vil jeg nok lage noe mindre.
Mange av gjestene har bedt om oppskriften så nå blir det flere klikk 🙂
#nydelig #nam(mis)
Kjekt å høre at det ble suksess!
Ja, jeg er jo en glasur-entusiast, så jeg lager ofte litt romslige porsjoner 🙂
Morten