Muffins med jordbærsmak

Muffins med jordbærsmak 2
Deilige, saftige muffins med jordbærsmak som får tankene fly til vår og sommer. Anbefales!
Disse muffinene gjør deg til helten i neste kakelag! Deilige, saftige og tette muffins med søt ostekrem og en frisk jordbærsmak.  Vær litt oppmerksom med kakepinnen mot slutten av steketiden, så får du perfekt stekeresultat.

Du trenger

Til ni muffins

  • 55 gram smør
  • 130 gram hvetemel
  • 120 gram naturell yoghurt
  • ¼ ts bakepulver
  • 2 eggeplommer
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker).
  • 155 gram sukker
  • ½ ts salt
  • 4 store finhakkede jordbær
  • 6 store jordbær, skjært i cirka 8 biter

Til toppingen

OBS! Dette er «amerikansk» mengde topping. Hvis du vil ha en mer edruelig toppingmengde kan du halvere oppskriften.

  • 225 gram kremost, kald
  • 110 gram smør
  • 1/2 ts salt
  • 450 gram melis
  • ½ ts vaniljeekstrakt

Pynt: 9 kvarte jordbær

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader

2. Miks smør og sukker hvitt.

3. Tilsett vanilje, bakepulver og eggeplommer

4. Bland i yoghurt og de finhakkede jordbærene

5. Tilsett melet gradvis og bland godt.

6. Ha et lag muffinsrøre i bunnen av muffinsformene, og legg noen jordbærbiter i midten.

7. Ha mer muffinsrøre på toppen. Hver muffinsform skal fylles cirka 2/3.

8. Stekes på 180 grader i cirka 20 min – bruk bakepinne (pass på at bakepinnen ikke treffer jordbærene).

Toppingen

1. Bland smør, salt og ost i 2-3 min

2. Ha i melis og miks til alt er en jevn masse. Men ikke bland for mye.

3. Bland i vaniljen til slutt.

4. Ha glasuren på toppen av muffinsene. Pynt med jordbær på toppen.

2 kommentarer om “Muffins med jordbærsmak

  1. nam!
    Perfekt til sommerfesten eller en anledning hvor du ønsker noe friskt, søtt og godt:)
    Det ble litt mye glasur for min smak, så neste gang vil jeg nok lage noe mindre.

    Mange av gjestene har bedt om oppskriften så nå blir det flere klikk 🙂

    #nydelig #nam(mis)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.