Nachos

Nachos er en fin erstatning for fredagstacoen
Guilty pleassure: Nachos er nok ikke den sunneste middagen i boken, men du verden så god den er. Særlig hvis du bruker hjemmelaget tacokrydder og tacosaus. Nammis!

Nachos er en enkel og utrolig god rett, enten den brukes som datemat, lunsj, middag eller kveldskos. Sprøe maischips, godt krydret kjøtt, deilig og seig smeltet ost, toppet med rømme og salsa. Bør selvsagt spises med hendene for å få den riktige nærheten til matopplevelsen.

 

Du trenger:

til to personer

  • 1 pose nachoschips
  • 1 pakke kjøttdeig/karbonadedeig (400 gram)
  • 4 dl tacosaus (Min oppskrift her)
  • 2-5 ss tacokrydder (Min oppskrift her)
  • 250 gram revet ost (jeg bruker en blanding av mozarella, norwegia og cheddar – du bruker den osten du liker best – men husk at den bør smelte fint i ovnen)
  • Topping: Rømme og resten av tacosausen.

 

TIPS! Dette er handlelisten til en ganskel enkel standard-nachos. Dersom du ønsker å gjøre mer ut av retten kan du enkelt lage den om til en supernachos ved å legge til topping som oliven, lime, pepperoni, jalapeños, løk, bacon, choritzo, bønner eller alt annet ditt nachos-hjerte begjærer.

Slik gjør du

1. Stek kjøttdeigen med tacokrydder. Hvor mye tacokrydder du skal bruke er litt opp til hvor sterk den er. Bruker du kjøpekrydder ville jeg brukt en vanlig pose. Lager du min oppskrift holder det med 2 ss. Tilsett så 2,5 dl tacosaus mot slutten av steketiden.

2. Hell nachoschipsen utover en ildfast form. Velg gjerne en med litt vid bunn. Da kan du fordele kjøttet og osten utover flest mulig av chipsene, slik at hver munnfull blir like god.

3. Fordel kjøttet utover nachoschipsen.

4. Avslutt så med revet ost.

5. Sett i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter, til osten har smeltet og blitt litt gylden.

6. Toppes med rømme og resten av salsaen og alt annet du måtte finne på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.