Nanbrød med hvitløk

Nanbrød med hvitløk
Dampende hett nanbrød med hvitløk. Herrejemini så godt! Nammis!

Stemningen står alltid høyest i taket når det er indisk til middag. Og når det kommer nanbrød som tilbehør er det en fest for hele familien. Særlig når de er hjemmelagde og særlig når de har hvitløkssmak. Da gjør det ingenting om maten er halvfabrikat på boks fra butikken, restaurant-take-away eller ekte hjemmelaget fra bunnen av. Med disse nanbrødene er middagen en suksess uansett!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE INDISKE RETTER

Du trenger

Til ti nanbrød

Deigen:

  • 2 ts tørrgjær
  • 5 dl mel
  • 3 dl sammalt hvete (fin)
  • 2 ½ ss olje
  • 2 ½ dl lunkent vann
  • 1 ¼ dl melk
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 hvitløksfedd, most

Topping:

  • 5 fedd hvitløk (most)
  • Smeltet smør
  • En liten bunt hakket koriander
  • Svartkarve (om du har)

 

Slik gjør du

1. Bland vann, sukker og gjær.

2. Ha i melk, mesteparten av melet, olje og salt og bland sammen.

3. Hvis deigen blir for fuktig, kan du tilsette resten av melet, gradvis. Bland inn én og én spiseskjei, og stopp så fort deigen henger så vidt sammen.

4. Ha en ss olje i en bakebolle, og legg deigen oppi. Snu den litt, slik at hele deigen er dekket med olje.  La den så heve under et fuktig kjøkkenhåndkle til den er doblet i størrelse, cirka 1 ½ time

5. Slå luften ut av deigen, og legg den på kjøkkenbenken (med litt mel på)

6. Smelte smøret og rør inn hvitløken som du har most gjennom hvitløkspressen. Sett smøret til side

7. Del opp deigen i ti biter

8. Kjevle ut hver bit til oval nanbrød-form. cirka 20 cm bredde er bra.

9. Legg svartkarve på bordet, og rull nanbrødene nedi.

10. Varm en stekepanne til varmt.  Varmt! Ikke noe olje!

11. Ha nanbrødene (ett og ett) nedi pannen, og stek på en side i 1 -2 minutter til det begynner å boble. Snu den, og stek kjapt 10 – 15 sekunder. Den skal få litt svarte stekeflekker.

12. Pensle brødene umiddelbart med hvitløkssmøret så snart de er ute av pannen, og strø over med koriander.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.