Norsk thaisuppe

Thaisuppe tilpasset den norske gane
En velsmakende, enkel, familievennlig thaiinspirert suppe som setter en fin spiss på hverdagsmiddagen. Nammis!

Okei, da.. Navnet på suppen er kanskje litt teit. Hva er en «norsk thaisuppe», liksom? Men lag den og smak den, og du vil se at det stemmer. Den er liksom thaiete på en skikkelig norsk måte. Men den er skikkelig god, altså. Smaksrik uten å være sterk og pastaen gjør at kidsa kaster seg over den. Sett en spiss på hverdagen din og prøv denne suppen en dag!

Prøv også våre andre supper

 

Du trenger:

Til fire pers

  • 2 gulløk, finhakket
  • 2 røde paprika, finhakket
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl hønsekraft (laget med buljonterning eller lignende)
  • ½ ss karri
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 150 gr pasta (jeg brukte spagetti)
  • 2 kyllingfileter, kuttet i små terninger (Du kan også bruke annet kyllingkjøtt eller kalkunkjøtt om du vil. Cirka 300 gram)
  • 1 dl mais
  • Hver skål pyntes med 1 ss naturell yoghurt og 1 ts mango chutney (kan sløyfes)

 

 

Slik gjør du:

1. Finhakk løk og paprika.

2. Smelt smøret i suppegryten på medium varme

3. Fres løken og paprikaen i gryten i cirka 10 minutter til løken er gyllen og myk. Pass på varmen – det skal ikke være så varm at det får noe særlig stekeskorpe. Jeg begynte på 8 (av 9) og endte opp på 6.

4. Tilsett buljongen, karri, salt og pepper og kok opp. La småputre i fem minutter

5. Tilsett kyllingfileten og pastaen og rør godt.

6. La koke i 7 – 8 minutter (eller lengre dersom pastaen krever det).

7. Tilsett mais og server

8. Hver suppeskål pyntes med en raus spiseskje naturell yoghurt og en ts mango chutney.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.