Oksegryte med creme fraishe

Oksegryte med creme fraishe
Deilig, varmende kjøttgryte med store kjøttstykker, grønnsaker og herlig umamismak. Perfekt grytemat! Nammis!

Dette er en sånn gryterett som føles litt luksus, selv om den ikke er det. Okei, så er det brunost og creme fraishe i den, og det tåler vi innimellom. Eller er den proppfull av sunne og gode saker, så denne er bra for både kropp og sjel. Og som alltid med gryteretter: Bytt ut det du ikke vil ha og legg til du har eller heller vil bruke. Du er sjefen over din egen gryte!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE GRYTERETTER

 

 Du trenger:

  • Cirka 900 gram Rundstek/Flatbiff/bankekjøtt av okse eller elg
  • 2 liter vann
  • 2 ts salt
  • 2 gulløk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, most gjennom hvitløkspressen
  • 3 ss smør
  • 1 liter kyllingkraft
  • 6 store gulrøtter, kuttet i 2-3 cm tykker skiver (eller så store som du vil ha dem)
  • 2 store persillerøtter (kuttet i 1 cm tykke skiver)
  • 300 gram småpoteter (kuttet i biter om de er store, de skal være ferdige etter 30 min i gryten)
  • 3 skiver brunost
  • 1 boks creme fraishe (300 gram)
  • 1 bunt persille, finhakket
  • 2 ½ ss sennep
  • 1 bunt timian, finhakke
  • 1 rød paprika, hakket i små terninger
  • 1 grønn paprika, hakket i små terninger
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

 

Slik gjør du:

1. Tørk av kjøttet med et kjøkkenpapir som ikke loer, og skjær kjøttet opp i strimler som er 2 cm tykke. Kutt bort de verste trælene fra kjøttet.

2. Ha kjøttet i en stor kjele med 2 liter vann og 2 ts salt og kok opp. Mens det koker opp kutter du opp alle grønnsakene som skal kuttes opp.

3. Når kjøttvannet koker heller du alt vannet og kjøttet over i et dørslag og skyller kjøttet. Da kvitter du deg med mye av proteingrumset. Sett kjøttet til side og sett kjelen tilbake på varmen.

4. Smelt 3 ss smør i kjelen og tilsett løk og gulløk. La frese godt i pannen i 2 minutter mens du rører godt.

5. Tilsett 1 liter kyllingkraft og kjøttet og kok opp. La småkoke under lokk i 30 minutter.

6. Så tilsetter du gulrøtter, persillerøtter og potet og lar koke i 30 minutter til.

7. Sjekk at potetene er ferdige og rør så inn sennep, creme fraishe, brunost, persille, timian, salt, pepper og paprika og var til kokepunktet igjen.

 

Inspirert av en oppskrift på «vårig älggryte» som jeg fant i en bok som heter «Sveriges nya landskapsrätter» som lå i et sommerhus vi hadde leid på vestkysten en regnfull juliuke. God gryte, i det minste

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.