Oksehalesuppe

Oksehalesuppe
En klar, deilig kjøttsuppe med masse smak, deilige grønnsaker og store, herlige kjøttstykker med mørt oksekjøtt. Nammis!

De litt rare kjøttstykkene har fått et ordentlig comeback de siste årene. Nå har vi forstått at det er verdt å vente noen timer på at kjøttet får godgjøre seg ordentlig, bli så mørt at det smelter på tungen og få sånn mørk, deilig kjøttsmak. Det tar litt tid, men duverden så godt det blir! Mmm! Det er heller ikke uten grunn at oksehalesuppe er blant de mest populære suppene i verden.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPER

 

Du trenger

  • 2 ss olje
  • Cirka 1 kg oksehale, ferdig tint
  • 1 gulløk, kuttet finhakket
  • 3 vårløk, kuttet i tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk, most
  • 2 selleristenger, kuttet i tynne skiver
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 chilipepper
  • 1 klype sukker, helst brunt sukker
  • 2 ss soyasaus
  • ½ ts salt
  • 2 ss tørket timian (eller 5 stilker med fersk timian om du har)
  • 1 ½ liter vann
  • 3 store poteter, delt i to
  • 1 gulrot, kuttet i skiver
  • Pynt gjerne med: hakket fersk persille

TIPS! Tilsett gjerne mer av grønnsakene om du vil.

 

Slik gjør du

1. Først må vi brune kjøttet. Ha litt olje i suppekjelen, og sett på høy varme. Vent til det er skikkelig varmt, og så ha du oksehalene oppi. Stek hver side av kjøttet cirka ett minutt på hver side, slik at det får fin stekeskorpe rundt hele.

2. Senk varmen, og ta kjøttet ut av pannen. Det gjør ingenting om det er litt mørkt i bunnen av suppekjelen, det gir bare god smak!

3. Ha oppi løk, selleristenger og hvitløk og stek på medium varme i 5 minutter, til løken er gyllen.

4. Så rører du inn pepper og tomatpuré og stek videre i 2 minutter.

5. Ha kjøttet tilbake oppi suppegryten sammen med en hel chilipepper, én klype sukker, soyasausen, salt, timian og vann.

6. Kok opp, og la småkoke i 2 timer. Rør 3-4 ganger i timen. Dersom det kommer opp mye skum og urenheter fra kjøttet, fjerner du dette med en skje underveis. (Det er ikke noe farlig, det bare gir en mer uklar suppe).

7. Etter to timer fjerner du chilien forsiktig.

8. Sjekk så om kjøttet er ferdig mørt. Hvis det trenger litt mer tid, kan du tilsette litt vann, og koke en halvtimes tid til.

9. Så tilsetter du poteter og gulrøtter og koker videre til potene og gulrøttene er ferdigkokte.

10. Smak på suppen, og sjekk om den trenger mer salt, pepper eller noen av de andre smakene.

11. Så serverer du, gjerne med ferske rundstykker og smør.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.