Olivenolje med smak av friske urter

Olivenolje med smak av friske urter
Denne urteoljen gjør all mat bitte litte granne bedre. Her er den brukt på en foccacia. Nammis!

Dette gir en matolje som kan erstatte all olje du vanligvis bruker med noe som er enda bedre: Bruk den i brøddeigen, pensle rundstykkene eller burgerbrødene eller pizzakanten med denne før de går inn i ovnen, dypp tapasbrødet i dette, bruk oljen som grillolje, ha den på popcorn eller pizza, ha den over salaten, eller ha den på toppen av en foccacia. En urteinfisert herlighet som setter en deilig spiss på et hvert måltid.

PRØV DENNE OLJEN PÅ FOCCACIA

 

 

Du trenger

 

  • 5 dl olivenolje (tips: Hvilke som helst matolje funker her, så velg olje etter det du skal bruke den til. Skal du bruke den til noe som vanligvis krever høykvalitetsolje, så bruker du høykvalitetsolje her også)
  • En god håndfull (cirka 2 1/5 dl med friske urter (Velg selv hvilke urter du foretrekker. Jeg anbefaler en kombinasjon av tre forskjellige: basilikum, persille, oregano, terragon, rosmarin, timian, koriander, salvie osv). Vi brukte basilikum, persille og koriander og var kjempefornøyde.
  • 1 ss salt
  • 1 ts malt sort pepper
  • 5 hvitløksfedd

 

TIPS: Har du bare tørkede urter? Det går fint, bare nedjuster mengden til 5 ss. Med tørkede urter kan du også bruke en krydderblanding som for eksempel Provance-krydder.

 

Slik gjør du:

1. Sjekk at urtene er frie for jord, og grovhakk dem

2. Varm oljen opp til kroppstemperatur (fingervarmt). Bruk gjerne termometer hvis du vil være helt sikker.

3. Rør inn urtene sammen med salt, pepper og moste hvitløksfedd og sett blandingen til side.

4. La blandingen hvile minst 30 minutter før du bruker den.

5. Lagres som «vanlig olje», men har kortere holdbarhet enn vanlig olje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.