
Jeg digger baguetter og jeg digger omelett. Men kombinasjonen av de to har jeg aldri hatt noe sansen for. Det blir ofte noe upraktiske greier å spise. Helt til nå. For nå skal de ikke bare kombineres – de skal forenes! Resultatet blir ordentlig gull! Knasende sprø baguette fusjonert med dem fyldige, smaksrike omeletten. OMG, altså!! En snadder smårett som passer utmerket til frokost, lunsj eller brønsj. Du kan spise den varm som en lettvint middag eller kald når du kommer hjem fra byn.
SJEKK UT VÅRE ANDRE LUNJSOPPSKRIFTER
Du trenger:
- 6 minibagetter eller to vanlige. Jeg kjøpte halvstekte på butikken
- 3 egg
- 90 gram baconterninger (kan erstattes med annet som ligner)
- 2 vårløk, kuttet i tynne strimler
- 100 gram revet ost, jeg bruker mozzarella
- ½ ts salt og pepper
TIPS! Egg og baguetter må du nesten ha, men ellers kan du erstatte, kutte og legge til nøyaktig det du føler på. Bruk oppskåret fårepølse eller julesylte i stedenfor bacon, ha grønnkål eller purreløk i stedenfor vårløk og ekpserimenter med den osten du liker. Full frihet!
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 200 grader
2. Grav ut en dyp renne ut fra midten av baguettene (på langsiden) på cirka 2- 2,5 cm. La det være cirka 1 cm baguette igjen på bunnen av rennen.
3. Ha eggene i en bolle og pisk lett.
4. Bland alle de andre ingrediensene i eggebollen og rør godt.
5. Fordele blandingen i baguette-renenne
6. Sett de fylte baguettene på et stekebrett med bakepapir (det kan nemlig renne litt, så da sparer du litt oppvask)
7. Steke baguettene i 25 minutter (selv om det bare står ti minutter på baguettepakkene)
8. La baguettene hvile i cirka ti minutter før du spiser dem, da får omelettblandingen satt seg litt, og det blir ikke så grisete å spise.