
Blomkål som middagstilbehør er så klassisk som du får det, men dessverre er det altfor ofte blomkål på samme måten: Kokt med litt salt. Godt, men vi kan da variere mer. Særlig hvis kjøttet er mildt i smaken, som for eksempel kalkun eller kylling. Da er denne oppskriften helt fantastisk. Etter en time i ovnen har blomkålen fått en fantastisk smak. Dette burde du prøve!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE MIDDAGSTILBEHØR
Du trenger:
- 1 blomkål (velg en stor en)
- 2 ½ dl balsamicoeddik
- 6 ss brunt sukker
TIPS! Jeg legger gjerne litt andre grønnsaker i bunnen av den ildfaste formen, gjerne en håndfull grønne bønner, en grovhakket rødløk, litt tomater eller annet. Bruk det du har og vil. Ha litt salt og olje på, og legg dem rundt blomkålen før den går inn i ovnen.
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Kok opp balsamicoeddiken med det brune sukkeret, og la det småkoke i femten minutter.
3. Fjerne bladene på blomkålen, og kutt stilken, slik at blomkålen ligger flatt på den ildfaste formen.
4. Hell cirka 2/3 av balsamicoblandingen utover hele blomkålen
5. Sett inn i ovnen og stek cirka 1 time, til blomkålen er gyllen og gjennomstekt. Pensle på mer balsamicoeddik med jevne mellomrom, og hell på resten når du tar den ut av ovnen.
6. Blomkålen blir ganske mørk av å bli pensles med balsamicoeddik og stekes en time i ovnen, og det er bra. Men den skal ikke bli svidd, så følg nøye med, og justere temperaturen eller steketiden underveis om det trengs.
TIPS! Vær obs på at dette kan lukte ganske sterkt når det kokes og stekes, men det smaker bedre enn det lukter.